Στη Φινλανδία κάνουν πρόταση μομφής στην κυβέρνηση υπέρ της Ελλάδας - iefimerida.gr

Στη Φινλανδία κάνουν πρόταση μομφής στην κυβέρνηση υπέρ της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπη με ψήφο δυσπιστίας, με αφορμή τους έως τώρα χειρισμούς στις διασώσεις της Ελλάδας, βρίσκεται σήμερα στο Ελσίνκι η κυβέρνηση της Φινλανδίας και ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Σταμπ.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν μέσο πίεσης στη Φινλανδία, όπου το αντιμνημονιακό Κόμμα των Φινλανδών κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης, ασκώντας κριτική για τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας από το 2010.

Το Κόμμα των Φινλανδών ζητά από την κυβέρνηση Σταμπ να δώσει απαντήσεις για τις υποχρεώσεις της χώρας προς την Ελλάδα και για το αν είναι προετοιμασμένη για μια διάσπαση της ζώνης του ευρώ. Ο Φινλανδός πρωθυπουργός, απαντώντας προχθές, υπερασπίστηκε τα δύο πακέτα διάσωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση εργάστηκε εν μέσω κρίσης για να σώσει το κοινό νόμισμα.

Ο Σταμπ έχει τη μικρότερη πλειοψηφία, με 101 βουλευτές να στηρίζουν τον συνασπισμό του, έναντι 98 της αντιπολίτευσης. Αν δεν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους, η κυβέρνηση θα αναλάβει πιθανότατα ρόλο μεταβατικής κυβέρνησης εφόσον οι εκλογές πλησιάζουν, εκτιμά ο Πέτρι Κοικαλάινεν (λέκτορας Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Λαπωνίας) και συμπληρώνει: «Η προθεσμία παραπέμπει πολύ περισσότερο σε προσωρινή λύση παρά στην προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ