Barclays: Αυξημένη η πιθανότητα Grexit σε σχέση με το 2012 - iefimerida.gr

Barclays: Αυξημένη η πιθανότητα Grexit σε σχέση με το 2012

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αναλυτές της Barclays εκτιμούν ότι οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι ιδιαίτερα αυξημένες συγκριτικά με το 2012, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα.


Όπως τονίζει η Barclays, η απόφαση της ΕΚΤ αποτελεί μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα, προκειμένου να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και να ανακοινώσει σύντομα μια συμφωνία. Στη συνεδρίαση του Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ μια ημέρα μετά, οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας αναμένουν ξεκάθαρα σημάδια για τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων.

Η απόφαση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού ELA, δίνει το δικαίωμα στην ΕΚΤ να διακόψει ανά πάσα στιγμή την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, απόφαση η οποία χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

«Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι πρόκειται για μια κρίσιμη απόφαση, η οποία θα ληφθεί μόνο αν δεν υπάρχουν προοπτικές συμφωνίας για την ένταξη της Ελλάδας σε πρόγραμμα. Μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη των ηγετών της Ε.Ε. γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει και σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». Η Barclays διατηρεί την άποψή της ότι μια συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε. παραμένει πιθανή, ωστόσο εκτιμά παράλληλα ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Barclays τράπεζα grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ