Στις 12:30 το κρίσιμο τετ α τετ Βαρουφάκη-Σόιμπλε - iefimerida.gr

Στις 12:30 το κρίσιμο τετ α τετ Βαρουφάκη-Σόιμπλε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της ΕΚΤ με την οποία σφίγγει τη θηλιά στην Ελλάδα, αλλά και τα τελεσίγραφα της Γερμανίας, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης θα συναντήσει τον Γερμανό ομόλόγό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το ραντεβού των δύο ανδρών έχει οριστεί για τις 12:30 στο Βερολίνο.

Ο κ. Βαρουφάκη προσπάθησε να εξευμενίσει χθες τον κ. Σόιμπλε εκθειάζοντάς τον και αποκαλώντας τον δόκτορ. Συγκεκριμένα τον εκθείασε μιλώντας για την προσωπικότητα «και την πνευματική δύναμη πίσω από το οικοδόμημα της ΕΕ και της Νομισματικής Ένωσης, τον δόκτωρ Σόιμπλε».

Τι θα πει ο Βαρουφάκης στον Σόιμπλε

Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στην Telegraph, θέλησε να αποκαλύψει εν μέρει τι θα πει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να κάμψει την αδιάλλακτη στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα. «Θα πω στον κύριο Σόιμπλε ότι μπορεί να είμαστε Αριστεροί, αλλά μπορεί να βασιστεί σ' εμάς ότι θα διώξουμε τα καρτέλ και την ολιγαρχία από την Ελλάδα, και ότι θα προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, τις οποίες οι προκάτοχοί μας αρνήθηκαν» τόνισε στην βρετανική εφημερίδα.

Ο κύριος Βαρουφάκης πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει και άλλες συναντήσεις στο Βερολίνο, Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας και πρώην μέλος της ΕΚΤ Γιόργκ Ασμουσεν, αλλά και με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Αδιάλλακτο το Βερολίνο

Από την άλλη πλευρά, όμως, το Βερολίνο, μέσω διαρροών στο Reuters, θέλησε να κάνει ξεκάθαρη τη στάση του και να στείλει τελεσίγραφα στην Αθήνα ότι πρέπει να τηρήσει κατά γράμμα όσα προβλέπει το υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα.




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ