Το Ποτάμι: Τα περιθώρια στενεύουν -Να υιοθετήσει η κυβέρνηση τις προτάσεις μας για τη διαπραγμάτευση - iefimerida.gr

Το Ποτάμι: Τα περιθώρια στενεύουν -Να υιοθετήσει η κυβέρνηση τις προτάσεις μας για τη διαπραγμάτευση

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανησυχία παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Ποτάμι μετά τις πληροφορίες που φτάνουν από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την κρίσιμη φάση στην οποία έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις.

«Είναι φανερό ότι αρκετοί από τους εταίρους μας θα επιμείνουν στην τήρηση των συμφωνηθέντων και δεν θα συνηγορήσουν σε μια εφ' όλης της ύλης αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος» αναφέρει το Ποτάμι και καλεί την κυβέρνηση να δείξει «αποφασιστικότητα αλλά και ευελιξία και να μην αρκεστεί στα λόγια συμπάθειας που εκφράζουν ευρωπαίοι ηγέτες».

Ωστόσο προειδοποιεί ότι «η εμμονή σε μια εφ’ όλης της ύλης πολιτική διαπραγμάτευση, σε τόσο στενά χρονικά πλαίσια και υπό την απειλή της χρηματοοικονομικής ασφυξίας, μειώνει μέρα με την ημέρα τα περιθώρια μιας καλής λύσης για τους Έλληνες».

Υπενθυμίζει τον οδικό χάρτη οριστικής διαπραγμάτευσης οπυ έχει καταθέσει και καλεί την κυβέρνηση να την αξιοποιήσει, όσο ακόμη υπάρχει χρόνος.

  • Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τα εξής:
  • Αίτηση για μικρή παράταση της διαθεσιμότητας του ισχύοντος προγράμματος
  • Ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης με εξαίρεση το δημοσιονομικό κενό, τις εργασιακες σχέσεις και τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, πέραν των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων
  • Τον τερματισμό του προγράμματος και της σχέσης με την Τρόικα και οριστική συμφωνία με την ΕΕ και ΕΚΤ για την υποβολή ενός ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων έναντι της υποχρέωσης των εταίρων για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω του 2% και της ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους (επιτόκια, περίοδος χάριτος, παράταση λήξεων)
  • Εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης με την καταβολή των εκκρεμουσών δόσεων και τη λειτουργία της έκτακτης πιστωτικής γραμμής ECCL με την ένταξη σε αυτήν του υπολοίπου του ΤΧΣ.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ