Επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο πλοίο -Νεκρός ένας Ελληνας, απήχθησαν άλλοι δύο - iefimerida.gr

Επίθεση πειρατών σε ελληνόκτητο πλοίο -Νεκρός ένας Ελληνας, απήχθησαν άλλοι δύο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχος πειρατών έγινε το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Κάλαμος», με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Ελληνας υποπλοίαρχος και να απαχθούν τρία άτομα, ανάμεσά τους δύο Ελληνες.

Η επίθεση των ενόπλων έγινε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Νιγηρία και το Καμερούν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ένοπλων πειρατών και κάποιας ομάδας από το πλοίο.

Στη συνέχεια, οι πειρατές απήγαγαν τρία άτομα από το πλήρωμα, ανάμεσά τους δύο Ελληνες. Αυτή τη στιγμή το «Κάλαμος» δεν είναι υπό κατάληψη και μένει αγκυροβολημένο στην περιοχή στην οποία δέχθηκε την επίθεση.

Το «Κάλαμος» είχε ξεκινήσει από την Κίνα χωρίς φορτίο, με προορισμό τη Νιγηρία και σε αυτό επέβαιναν 23 μέλη πλήρωμα μεταξύ των οποίων και δέκα Ελληνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίθεση πειρατές Κάλαμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ