Ο Guardian αναλύει: Τι έδειξε η κίνηση Γιούνκερ να πιάσει από τον χέρι τον Τσίπρα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Guardian αναλύει: Τι έδειξε η κίνηση Γιούνκερ να πιάσει από τον χέρι τον Τσίπρα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κίνηση του προέδρου της Κομισιόν να πιάσει από τον χέρι τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Ο Guardian έσπευσε να απευθυνθεί σε ειδικό στη γλώσσα του σώματος, ο οποίος εξηγεί τι σήμαινε η πρωτοβουλία Γιούνγκερ.

Το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα είναι πιο συνηθισμένο να κρατιούνται οι άντρες από το χέρι, από ό,τι σε χώρες όπως το Λουξεμβούργο. Παρατήρηση η οποία μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση γιατί ο ευρωπαίος πρόεδρος της Κομισιόν δείχνει πιο αδέξιος από ό,τι ο Ελληνας Πρωθυπουργός: Ο Γιούνγκερ έχει ένα «μισό χαμόγελο» ενώ ο Τσίπρας γελά πλατιά.

Οπως δείχνει το βίντειο, είναι ο Γιούνγκερ ο οποίος παίρνει την πρωτοβουλία και σφίγγει το χέρι του Τσίπρα – δείχνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ότι έχει «το πάνω χέρι». «Δείχνει ότι είναι ο κυρίαρχος που ελέγχει την κατάσταση, παρά μοιάζει με έναν γονιό που κρατά ένα παιδί» λέει ο Πίτερ Κολέτ, ειδικός στη γλώσσα του σώματος.

Ο κ. Κολέτ δίνει και την εκδοχή ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει το χέρι του από πάνω, επειδή η συνάντηση έγινε στις Βρυξέλλες και προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του οικοδεσπότη. Εναλλακτική, θα μπορούσε απλώς να το έκανε επειδή θεωρεί τον εαυτό του ως στενό συνεργάτη του Ελληνα Πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ