Το χαρακτηριστικό των κήπων του Ταζ Μαχάλ που τους καθιστά μοναδικούς [εικόνες] - iefimerida.gr

Το χαρακτηριστικό των κήπων του Ταζ Μαχάλ που τους καθιστά μοναδικούς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν είχατε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το εκπληκτικό Ταζ Μαχάλ στην Ινδία πριν από την ανατολή του ήλιου στο θερινό ηλιοστάσιο, θα παρατηρούσατε ότι οι κήποι του εμβληματικού παλατιού ευθυγραμμίζονται με την κίνηση του μητρικού μας άστρου.

Το μαυσωλείο και οι μιναρέδες του Ταζ Μαχάλ βρίσκονται ανάμεσα στα κιόσκια και η ανατολή και η δύση του ήλιου φαίνεται να τα πλαισιώνει, όπως παρατήρησε πρόσφατα η Αμέλια Καρολίνα Σπαραβίνια, καθηγήτρια φυσικής στο Πολυτεχνείο του Τορίνο στην Ιταλία.

Το Ταζ Μαχάλ είναι ένα μαυσωλείο που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Σαχ Γιανάν της δυναστείας των Μουγκάλ που έζησε την περίοδο 1592 - 1666 για την αγαπημένη σύζυγό του, Μουμτάτζ Μαχάλ (1592-1631) το όνομα της οποίας σήμαινε «η εκλεκτή του παλατιού»

Ο Γιανάν έχτισε τους κήπους του μαυσωλείου με το περσικό σύστημα «τσαρμπάγκχ» που περιλαμβάνει διαίρεση ενός κήπου σε τέσσερα τμήματα, όπως εξηγεί η Σπαραβίνια στο άρθρο της που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Philica.

«Είναι γνωστό ότι οι κήποι συμβολίζουν του Κήπους της Εδέμ, με τα τέσσερα κύρια κανάλια που απορρέουν από μια κεντρική πηγή στις τέσσερις γωνιές του κόσμου» γράφει. Η έρευνά της δείχνει ότι οι ευθυγραμμίσεις με το ηλιοστάσιο είναι ορατές όχι μόνο στους κήπους του Ταζ Μαχάλ, αλλά και σε άλλους κήπους που χτίστηκαν την περίοδο της δυναστείας των Μουγκάλ.

Το χαρακτηριστικό των κήπων του Ταζ Μαχάλ που τους καθιστά μοναδικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το χαρακτηριστικό των κήπων του Ταζ Μαχάλ που τους καθιστά μοναδικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Το χαρακτηριστικό των κήπων του Ταζ Μαχάλ που τους καθιστά μοναδικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Το χαρακτηριστικό των κήπων του Ταζ Μαχάλ που τους καθιστά μοναδικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταζ Μαχάλ Ήλιος ηλιοστάσιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ