Οι 8 στάσεις της γιόγκα που θεραπεύουν -Εύκολες κινήσεις που απαλλάσσουν από πόνους [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι 8 στάσεις της γιόγκα που θεραπεύουν -Εύκολες κινήσεις που απαλλάσσουν από πόνους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γιόγκα μπορεί να τρομάζει κάποιους- καθώς φαντάζονται τρομερά ελαστικά σώματα σε δύσκολες στάσεις- αλλά υπάρχουν και μερικές απλές και σωτήριες ασκήσεις της.

Πρόκειται για στάσεις εύκολες, που μπορεί να τις κάνει σχεδόν ο καθένας. Και αν γίνουν καθημερινή ρουτίνα, απαλλάσσουν από πόνους στην πλάτη και τα ισχία, αλλά διώχνουν και την ένταση. Μία γυμνάστρια παρουσίασε μέσω της Daily Mail οχτώ τέτοιες πόζες, αλλά επισημαίνει ότι όλοι πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν τις επιχειρήσουν και να σταματήσουν αν νιώσουν πόνο.

Οι 8 στάσεις της γιόγκα που θεραπεύουν -Εύκολες κινήσεις που απαλλάσσουν από πόνους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Διάταση οπίσθιου μηριαίου

Οφέλη: Ανακουφίζει από την ισχιαλγία και τις ενοχλήσεις χαμηλά στην πλάτη
Πώς να το κάνετε: Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε το δεξί γόνατο προς το στήθος και βάλτε ένα λάστιχο ή μία πετσέτα κάτω από το πέλμα. Τεντώστε το πόδι προς τα πάνω, ενώ το άλλο πόδι μένει στο έδαφος.

Οι 8 στάσεις της γιόγκα που θεραπεύουν -Εύκολες κινήσεις που απαλλάσσουν από πόνους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η στάση της γάτας

Οφέλη: Κάνει πιο ευλύγιστη τη σπονδυλική στήλη, ενδυναμώνει την πλάτη και τα χέρια, τονώνει και συσφίγγει τα οπίσθια
Πώς να το κάνετε: Σταθείτε στα τέσσερα και σιγουρευτείτε όταν τα γόνατά σας είναι ακριβώς κάτω από τους μηρούς και τα χέρια σε ευθεία με τους αγκώνες. Εισπνεύστε κάμπτοντας την πλάτη σας τραβώντας προς τα πάνω τους κοιλιακούς. Φέρτε το σαγόνι προς το στήθος. Εκπνέοντας, ισιώστε την πλάτη και τεντώστε το κεφάλι. Επαναλάβετε αρκετές φορές.

Οι 8 στάσεις της γιόγκα που θεραπεύουν -Εύκολες κινήσεις που απαλλάσσουν από πόνους [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σφίγγα

Οφέλη: Ενδυναμώνει το κάτω μέρος της πλάτης, τους ώμους και τα πόδια.
Πώς να το κάνετε: Ξαπλώστε μπρούμυτα, στηριχθείτε στα χέρια με τους αγκώνες κάτω από τους ώμους. Πιέστε και ανασηκωθείτε. Πάρτε βαθιές αναπνοές.

Οι 8 στάσεις της γιόγκα που θεραπεύουν -Εύκολες κινήσεις που απαλλάσσουν από πόνους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η στάση της ακρίδας

Οφέλη: Ενδυναμώνει την πλάτη.
Πώς να το κάνετε: Ξαπλώστε μπρούμυτα με τα πόδια τεντωμένα, τα χέρια στο πλάι και τις παλάμες προς τα πάνω. Βάλτε το σαγόνι στο έδαφος και κρατήστε το κεφάλι προς τα μπροστά. Εισπνεύστε και σπρώξτε τις παλάμες προς το έδαφος, σηκώνοντας το κεφάλι, το στήθος και τα δύο πόδια όσο πιο ψηλά μπορείτε.

Οι 8 στάσεις της γιόγκα που θεραπεύουν -Εύκολες κινήσεις που απαλλάσσουν από πόνους [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Τόξο

Οφέλη: Ενδυναμώνει τη σπονδυλική στήλη.
Πώς να το κάνετε: Ξαπλώστε μπρούμυτα, με τα πόδια τεντωμένα και το σαγόνι στο έδαφος. Λυγίστε τα πόδια και φέρτε τα πέλματα προς τα οπίσθια. Τεντώστε πίσω τα χέρια και πιάστε το δεξί αστράγαλο με το δεξί χέρι και τον αριστερό αστράγαλο με το αριστερό χέρι. Εισπνεύστε και σηκώστε το σαγόνι από το έδαφος κοιτάζοντας μπροστά. Εκπνεύστε και σπρώξτε τα χέρια με τους αστραγάλους, ενώ τραβάτε για να σηκώσετε τα γόνατα και τους μηρούς από το έδαφος. Σηκώστε το στήθος και το κεφάλι και μείνετε σε αυτή τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα.

Οι 8 στάσεις της γιόγκα που θεραπεύουν -Εύκολες κινήσεις που απαλλάσσουν από πόνους [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Πλαϊνό τέντωμα

Οφέλη: Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και της ισχιαλγίας.
Πώς να το κάνετε: Σταθείτε κατά μήκος του στρώματος, με τα πόδια σας ανοιχτά. Γυρίστε το δεξί πόδι προς τα έξω σε γωνία 90 μοιρών, ενώ το αριστερό πόδι κοιτάζει μπροστά. Εισπνεύστε και σηκώστε τα χέρια στο ύψος των ώμων με τις παλάμες προς τα κάτω. Λυγίστε το δεξί γόνατο, με το μηρό παράλληλα στο έδαφος. Μείνετε σε αυτή τη στάση για περίπου 10 αναπνοές. Τεντώστε το σώμα προς τα δεξιά και βάλτε το δεξί χέρι στο δεξί μηρό. Εισπνεύστε και σηκώστε το αριστερό χέρι πάνω από το κεφάλι. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Οι 8 στάσεις της γιόγκα που θεραπεύουν -Εύκολες κινήσεις που απαλλάσσουν από πόνους [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η στάση του περιστεριού

Οφέλη: Ανοίγει τους καμπτήρες του ισχίου και τεντώνει τους μύες στην περιοχή των γλουτών, με αποτέλεσμα να ανακουφίζει την ισχιαλγία.
Πώς να το κάνετε: Ξεκινήστε με τη στάση του σκύλου που κοιτά κάτω- σχηματίζετε ένα V με τα χέρια και τα πόδια στο πάτωμα. Εκπνεύστε και τεντώστε πίσω το αριστερό πόδι. Λυγίστε το δεξί γόνατο και φέρτε το μπροστά, ανάμεσα στα χέρια και τον κορμό σας με το γόνατο να είναι γυρισμένο μπροστά και το δεξί πέλμα κάτω από τον αριστερό σας μηρό. Εισπνεύστε και τεντώστε το στήθος σας, κοιτάζοντας μπροστά. Εκπνεύστε και αργά χαμηλώστε το στήθος και το κεφάλι πάνω από το λυγισμένο γόνατο. Μείνετε σε αυτή τη στάση όσο μπορείτε, κατά προτίμηση παίρνοντας δέκα αναπνοές.

Οι 8 στάσεις της γιόγκα που θεραπεύουν -Εύκολες κινήσεις που απαλλάσσουν από πόνους [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Πόδια στον τοίχο

Οφέλη: Ανακουφίζει από τον ελαφρύ πόνο στην πλάτη. Αυτή η στάση είναι ιδανική για να χαλαρώσουν οι μύες χαμηλά στην πλάτη και βοηθά στην αϋπνία.
Πώς να το κάνετε: Καθίστε όσο πιο κοντά μπορείτε σε έναν τοίχο, ξαπλώστε ανάσκελα και ανεβάστε τα πόδια στον τοίχο, ώστε να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών με το σώμα σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γιόγκα στάσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ