ΠΑΣΟΚ: Μείζον θέμα η άρνηση Καμμένου για χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Μείζον θέμα η άρνηση Καμμένου για χορήγηση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αρνήθηκε την χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς.

Η Χ. Τρικούπη επισημαίνει ότι οι απόψεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμυνας περί «κόκκινων γραμμών» στο ζήτημα, «δημιουργούν σοβαρό κοινωνικό και πολιτικό θέμα».

Υπενθυμίζει μάλιστα τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που στηρίζουν το «δίκαιο αίτημα» των παιδιών μεταναστών και δηλώνει ότι αναμένει με ενδιαφέρον τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Θυμίζει ακόμη ότι «μετά από επιμονή του ΠΑΣΟΚ, στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι ήδη έτοιμο σχέδιο νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, που ρυθμίζει, μεταξύ άλλων, και θέματα ιθαγένειας δεύτερης γενιάς μεταναστών» όπως αναφέρει.

«Ελπίζουμε οι «κόκκινες γραμμές» του κ. Καμμένου να μην μπλεχτούν με τους «συμβιβασμούς» του κ. Τσίπρα και να μην αφαιρέσουν από τη Βουλή το δικαίωμα να νομοθετήσει αυτό που η συντριπτική της πλειοψηφία επιθυμεί» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ