Αυστριακός καγκελάριος: Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται - iefimerida.gr

Αυστριακός καγκελάριος: Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δηλώσεις του ο Αυστριακός Καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, καθιστά σαφές το γεγονός ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες και ότι η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να κηρύξει άκυρες όλες τις συμβάσεις.

Σε σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν» ο κ. Φάιμαν, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που συνεχάρη το βράδυ των εκλογών τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική του νίκη, τονίζει ότι είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, καθώς «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» και, όπως σημειώνει, μια νέα κυβέρνηση δεν μπορεί απλά να κηρύττει άκυρες όλες τις συμβάσεις.

«Δεν θα υπάρξει διαγραφή χρέους» επισημαίνει στις δηλώσεις του ο Αυστριακός Καγκελάριος , ωστόσο θεωρεί δυνατή την παράταση των προθεσμιών αποπληρωμής των δανείων, κάτι που, όπως παρατηρεί, αναφέρουν ως προοπτική η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ.Φαίμαν υπογραμμίζει , επίσης, ότι η Ελλάδα χρειάζεται αποτελεσματικές οικονομικές υπηρεσίες και ασφάλεια δικαίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φορολογικής απάτης, ζητήματα για τα οποία περιμένει η νέα ελληνική κυβέρνηση να καταβάλει προσπάθειες.

Τέλος, δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική και στην Τρόικα, τονίζοντας ότι «Δεν ήταν βέβαια και τόσο λαμπρός ο ρόλος της τρόικας» , καταλογίζοντας της «ανάμιξη» σε επί μέρους ζητήματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις ή η μείωση των κατώτατων συντάξεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα χρέος τήρηση συμφωνιών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ