Βαρουφάκης στο Channel 4: Η Ελλάδα θα φτάσει σύντομα σε συμφωνία [βίντεο] - iefimerida.gr

Βαρουφάκης στο Channel 4: Η Ελλάδα θα φτάσει σύντομα σε συμφωνία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο παρατεταμένο μύθευμα που έχει καταστήσει την Ελλάδα μια κακοφορμισμένη πληγή στο πλευρό της ευρωζώνης», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 News.

«Ακόμη και για τη Βρετανία, που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία διότι η κρίση αποπληθωρισμού στην Ευρώπη προφανώς δεν προοιωνίζει καλά για τη βρετανική οικονομία», επεσήμανε ο Έλληνας υπουργός.

Οσον αφορά τη συνάντησή του με τον κ. Οζμπορν, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Στην πραγματικότητα ήταν μια πνοή φρέσκου αέρα».

«Η αίσθηση μου φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ ήταν ότι έχουμε μια πολύ εποικοδομητική σχέση. Είχαμε μια θαυμάσια συνάντηση και παρά τις διαφορές μας επιθυμούμε να βρούμε κοινό έδαφος. Πιστεύω ότι το έχουμε ήδη βρει», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Προέβλεψε ότι συμφωνία για την Ελλάδα θα υπάρξει σύντομα και θα ρυθμίζει το ελληνικό ζήτημα «μια και έξω» μεταδίδει το Reuters.

«Θα υπάρξει συμφωνία πολύ σύντομα η οποία θα ρυθμίσει το ελληνικό ζήτημα μια και καλή», φέρεται να τόνισε στο βρετανικό κανάλι ο Γ. Βαρουφάκης.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό οικονομικών Τζορτζ Oσμπορν, ενώ απόψε θα έχει ραντεβού με περίπου 100 επενδυτές και τραπεζίτες.

Δείτε το βίντεο εδώ:

http://bcove.me/wqvjo6ei

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ