Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στο Χρηματιστήριο -Ενίσχυση άνω του 4% για τον Δείκτη - iefimerida.gr

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στο Χρηματιστήριο -Ενίσχυση άνω του 4% για τον Δείκτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κέρδη πάνω από 5% άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Από την αρχή της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης καταγράφει σημαντική άνοδο και αυτή την ώρα (16.00) βρίσκεται στο +4,03%.

Οι τραπεζικές μετοχές, που τις προηγούμενες μέρες δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις, αντιδρούν σήμερα ανοδικά, με σημαντικά κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη.

Εκτιμάται ότι οι εξελίξεις στο πολιτικό πεδίο μέσα στο Σαββατοκύριακο έπαιξαν τον ρόλο τους για τη θετική αντίδραση που καταγράφεται σήμερα. Όπως οι προσπάθειες της κυβέρνησης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου του Γιάνη Βαρουφάκη και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του στο Bloomberg το Σάββατο διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ, καθώς και ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

Χθες, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητήσει τρόπους για να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας, ενώ και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε στο CNN ότι η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις και όχι άλλη λιτότητα, ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία της και να μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της. Μάλιστα, έκανε λόγο για αναγκαιότητα συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ