Αθώοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης - iefimerida.gr

Αθώοι Μαρινάκης και Θεοδωρίδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αθώοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν και σε δεύτερο βαθμό από το Β' Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, και ο β' αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης.

Οι κατηγορίες αφορούσαν την παρουσία τους στα αποδυτήρια των διαιτητών κατά το ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2013 με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο (κατέκτησε το τρόπαιο ο ΟΣΦΠ). Οι δύο παράγοντες της ομάδας του Πειραιά αντιμετώπιζαν κατηγορίες βάσει του αρ. 132 του αθλητικού νόμου, ότι με αθέμιτες ενέργειες επιχείρησαν να επηρεάσουν την έκβαση του αγώνα.

Η εκδίκαση ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Ιανουαρίου 2015 (αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου), μετά από την έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης κατά της πρωτόδοικης απόφασης που αθώωνε λόγω αμφιβολιών τους δύο κατηγορουμένους και ενώ ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή τους. Στην εκδίκαση της περασμένης Παρασκευής, οι δικηγόροι των κ.κ. Μαρινάκη και Θεοδωρίδη κατέθεσαν ένσταση κατά της έφεσης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία δεν έγινε δεκτή και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Για το περιστατικό κατέθεσαν ως μάρτυρες δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες, ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, Γιώργος Βούλγαρης, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Θανάσης Γιάχος, ο 4ος διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης, ο βοηθός Νίκος Καρατζίκας και ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού, Θανάσης Μπουτζιόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ