Η Ελλάδα μετράει πληγές μετά τη μανία της κακοκαιρίας -Πού χτύπησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους προκάλεσαν σοβαρότατα προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν σε εκκενώσεις χωριών και διακοπές της κυκλοφορίας στα οδικά δίκτυα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εξαιτίας της αύξησης της στάθμης των νερών σε ποταμούς έχουν πλημμυρίσει καλλιέργειες. Ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, εξαιτίας της επικίνδυνης αύξησης της λίμνης Παμβώτιδας.

Την ίδια στιγμή επικρατεί θλίψη για το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα, το οποίο καταστράφηκε από τα ορμητικά νερά.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Ήπειρο και Ευρυτανία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ήπειρος και η Ευρυτανία, σημαντικές καταστροφές έχουν σημειωθεί στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του Έβρου.

Θλίψη για το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Από τον όγκο των νερών του Αράχθου καταστράφηκε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα, καθώς από την άνοδο της στάθμης, δεν άντεξαν οι θυρίδες εκτόνωσης. Φόβοι εκφράζονται και για το γεφύρι της Αρτας.

Πολλά χωριά στην περιοχή της Αρτας εκκενώθηκαν προληπτικά. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Νεοχώρι, Ακροποταμιά, Ανθότοπος και τμήμα της πόλης της Άρτας και οι κάτοικοί τους μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς χώρους για διαμονή και διανυκτέρευση.

Σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, καθιζήσεις και καταπτώσεις, σε όλο το οδικό δίκτυο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ