Μπερντ Λούκε: «Ναι» στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά με Grexit

Υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους αλλά με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι η «λύση» που προτείνει ο Μπέρντ Λούκε, επικεφαλής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Αναφερόμενος στις πρώτες κινήσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Λούκε, μιλώντας σε συνέδριο του κόμματός του στην Βρέμη, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευγνώμων που σηκώθηκε και έδειξε σε αυτούς τους ανθρώπους στην ΕΕ ότι απλώς δεν γίνεται έτσι» και πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα ούτως ή άλλως «στο μεγαλύτερο μέρος της έχει χαθεί».

Ο εκ δεξιών φόβος της Ανκελα Μέρκελ, Μπέρντ Λούκε πρόσθεσε πως το κούρεμα χρέους που ζητά η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα είναι αναπόφευκτο, αλλά ζήτησε να συνδυαστεί με Grexti. «Εάν ο κ. Τσίπρας ευελπιστεί για την πολιτική του σε περαιτέρω ευρωπαϊκή βοήθεια, τότε θα πρέπει η Γερμανία να του καταστήσει σαφές ότι έτσι δεν γίνεται» πρόσθεσε.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία και ο ηγέτης της, ευρωβουλευτής Λούκε, είναι ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, στα δεξιά της Μέρκελ. Εδώ και μήνες, ο Λούκε ισχυρίζεται ότι τα χρήματα που δίνονται στην Ελλάδα και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες του Νότου είναι ουσιαστικά δανεικά κι αγύριστα, που θα επιβαρύνουν, αργά ή γρήγορα, τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Το AfD κατέγραψε ένα ποσοστό 7% στις ευρωεκλογές ενώ πέτυχε διψήφιο ποσοστό στις τρεις τελευταίες περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ