Μπερντ Λούκε: «Ναι» στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά με Grexit - iefimerida.gr

Μπερντ Λούκε: «Ναι» στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά με Grexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους αλλά με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι η «λύση» που προτείνει ο Μπέρντ Λούκε, επικεφαλής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Αναφερόμενος στις πρώτες κινήσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Λούκε, μιλώντας σε συνέδριο του κόμματός του στην Βρέμη, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευγνώμων που σηκώθηκε και έδειξε σε αυτούς τους ανθρώπους στην ΕΕ ότι απλώς δεν γίνεται έτσι» και πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα ούτως ή άλλως «στο μεγαλύτερο μέρος της έχει χαθεί».

Ο εκ δεξιών φόβος της Ανκελα Μέρκελ, Μπέρντ Λούκε πρόσθεσε πως το κούρεμα χρέους που ζητά η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα είναι αναπόφευκτο, αλλά ζήτησε να συνδυαστεί με Grexti. «Εάν ο κ. Τσίπρας ευελπιστεί για την πολιτική του σε περαιτέρω ευρωπαϊκή βοήθεια, τότε θα πρέπει η Γερμανία να του καταστήσει σαφές ότι έτσι δεν γίνεται» πρόσθεσε.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία και ο ηγέτης της, ευρωβουλευτής Λούκε, είναι ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, στα δεξιά της Μέρκελ. Εδώ και μήνες, ο Λούκε ισχυρίζεται ότι τα χρήματα που δίνονται στην Ελλάδα και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες του Νότου είναι ουσιαστικά δανεικά κι αγύριστα, που θα επιβαρύνουν, αργά ή γρήγορα, τους Γερμανούς φορολογούμενους.

Το AfD κατέγραψε ένα ποσοστό 7% στις ευρωεκλογές ενώ πέτυχε διψήφιο ποσοστό στις τρεις τελευταίες περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ