Αναστέλλουν τη λειτουργία τους δύο νοσοκομεία - iefimerida.gr

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους δύο νοσοκομεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω συσσωρευμένων χρεών αποφάσισαν το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο νοσοκομείο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία. Την απόφαση πήραν οι διοικήσεις τους, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε παρουσία των πρυτανικών Αρχών και του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Τα δύο νοσοκομεία, που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας καθώς είναι πανεπιστημιακά, έχουν συσσωρευμένα χρέη, «λόγω οξύτατης μείωσης και καθυστέρησης στην επιχορήγηση» (έχουν να λάβουν επιχορήγηση έναν χρόνο).

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση μετά την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι για φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα και τις μισθοδοσίες του προσωπικού.

Οι διοικήσεις τους έκριναν ότι δεδομένης της κατάστασης δεν μπορεί να συνεχιστεί η ομαλή και πλήρης λειτουργία τους και αποφάσισαν να βγουν από το σύστημα εφημεριών, να σταματήσουν να δέχονται περιστατικά και να λειτουργούν μόνο ως τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ