Τα πρόστυχα γράμματα του Λόρενς Ολίβιε στην Βίβιαν Λι [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα πρόστυχα γράμματα του Λόρενς Ολίβιε στην Βίβιαν Λι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις στιγμές του πάθους, έως τα τελευταία χρόνια της παγερής αδιαφορίας, η σχέση ανάμεσα στον Λόρενς Ολίβιε και την Βίβιαν Λι υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης του 20ου αιώνα. Το πάθος που τους έφερε κοντά φαίνεται ακόμη και από τον τρόπο που επικοινωνούσε εκείνος μαζί της, όπως αποκαλύπτουν οι επιστολές του που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, ο Ολίβιε έγραψε στην σταρ του «Οσα παίρνει ο άνεμος» περισσότερες από 200 επιστολές. Ολα ξεκίνησαν ανάμεσά τους το 1936, όταν ήταν εγκλωβισμένοι σε γάμους με άλλα πρόσωπα και η σχέση τους τελείωσε με το μεταξύ τους διαζύγιο το 1960.

Τώρα, αυτές οι «καυτές», πρόστυχες σε αρκετές περιπτώσεις επιστολές, αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια του κοινού, σε έκθεση στο Λονδίνο. Σε μία από αυτές, που χρονολογείται την περίοδο 1938-1939, ο ηθοποιός της έγραφε «Ξύπνησα λυσσασμένος από επιθυμία για εσένα αγάπη μου. Ο Θεός ξέρει πόσο σε θέλω. Ισως να χάιδευες τον εαυτό σου. Αγάπη μου, δεν έχω κάνει τίποτα. Συχνά το έχω σκεφτεί, αλλά δεν θέλω να ικανοποιήσω τον εαυτό μου γιατί θα το έκανα χωρίς εσένα, οπότε δεν πρόκειται να το κάνω αν αντέξω».

Σε άλλη επιστολή, που αποκαλύπτει η Daily Mail, από τις 23 Απριλίου του 1939, ο Ολίβιε της έγραφε «Κάθομαι γυμνός, τυλιγμένος με τα εσώρουχά σου. Η επιθυμία μου είναι τόσο έντονη». Πέρα όμως από τη σεξουαλική επιθυμία του, της εκδήλωνε συνεχώς και τη λατρεία του, γράφοντας εκφράσεις όπως «Είσαι συνεχώς στη σκέψη και την καρδιά μου» και «Υπάρχω μόνο για να σε δω ξανά».


Παράλληλα, της θύμιζε συνέχεια ότι δεν μπορούσαν να είναι μαζί δημοσίως, ακόμη κι όταν ο παράνομος δεσμός τους είχε γίνει κοινό μυστικό. «Εχω καταλήξει ότι είσαι άτακτη», της έγραφε στις 30 Μαΐου του 1939. «Είμαστε ένα δημοφιλές σκάνδαλο». Τελικά οι δύο τους κατάφεραν να παντρευτούν το 1940, μετά από τα διαζύγιά τους. Ομως, ακόμη και αυτή η τόσο παθιασμένη σχέση κάποια στιγμή τελείωσε, με την Βίβιαν Λι να παθαίνει νευρικό κλονισμό και εκείνον να έχει κουραστεί από τις εξωσυζυγικές περιπέτειές της και την συμπεριφορά της. Επίσημα, ο επίλογος γράφτηκε το 1960 με το διαζύγιό τους.

Σε επιστολή του από τις αρχές εκείνης της χρονιάς, ο Ολίβιε έγραφε πόσο ευγνώμον ήταν που απελευθερώθηκε και προέτρεπε την Λι να κάνει μία νέα αρχή, ενώ της ευχόταν να βρει την ευτυχία. Ακόμη, σε άλλο γράμμα του της ζητούσε συγνώμη γιατί εκείνη είχε μάθει από τους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος επρόκειτο να ξαναπαντρευτεί.

Η Λι έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες για να παραμείνει μέρος της ζωής του, ενώ και ο Ολίβιε συνέχισε να της στέλνει γράμματα. Το τελευταίο που της έγραψε ήταν στις 28 Μαΐου του 1967, πέντε εβδομάδες πριν από το θάνατό της, το οποίο κατέληγε «Σε αγαπώ ειλικρινά, ο Λάρι σου».

Τα πρόστυχα γράμματα του Λόρενς Ολίβιε στην Βίβιαν Λι [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τα πρόστυχα γράμματα του Λόρενς Ολίβιε στην Βίβιαν Λι [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Τα πρόστυχα γράμματα του Λόρενς Ολίβιε στην Βίβιαν Λι [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Τα πρόστυχα γράμματα του Λόρενς Ολίβιε στην Βίβιαν Λι [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βίβιαν Λι Λόρενς Ολίβιε επιστολές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ