Γυναίκα σώθηκε από λιθοβολισμό στη Συρία: Νόμιζαν ότι πέθανε – Σηκώθηκε και έφυγε - iefimerida.gr

Γυναίκα σώθηκε από λιθοβολισμό στη Συρία: Νόμιζαν ότι πέθανε – Σηκώθηκε και έφυγε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια γυναίκα από τη Συρία, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο δια του λιθοβολισμού έζησε ως εκ του θαύματος και κατάφερε να διαφύγει επειδή «ο Θεός δεν ήθελε να πεθάνει».

Αυτό αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την οργάνωση, οι τζιχαντιστές της Ράκα, του προπυργίου του ΙΚ στη βόρεια Συρία, καταδίκασαν τη γυναίκα σε θάνατο λόγω μοιχείας. Η ποινή εκτελέστηκε δημοσίως: «της έριχναν πέτρες μέχρι που πίστεψαν ότι πέθανε όμως, προς έκπληξη όλων, η γυναίκα ζούσε, σηκώθηκε και προσπάθησε να φύγει. Ενας από τους τζιχαντιστές πήγε να ανοίξει πυρ εναντίον της αλλά παρενέβη ένας ισλαμιστής δικαστής και τον εμπόδισε, λέγοντάς του ότι η θανατική ποινή ακυρώθηκε επειδή ο Θεός δεν θέλησε να πεθάνει η γυναίκα», πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Μέσα σε επτά μήνες το Παρατηρητήριο έχει καταγράψει 15 εκτελέσεις δια λιθοβολισμού -οι 9 αφορούσαν γυναίκες- με τις κατηγορίες της «μοιχείας και πορνείας». Το ΙΚ και οι τζιχαντιστές της αντίπαλης οργάνωσης, του Μετώπου Αλ Νόσρα, επιβάλουν μια ακραία μορφή της σαρία πρόκειται για ισλαμικός νόμος στις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ