Το άκρον άωτον της γκαντεμιάς: Κατάφερε να χάσει 23,8 εκατ. ευρώ για επτά δευτερόλεπτα - iefimerida.gr

Το άκρον άωτον της γκαντεμιάς: Κατάφερε να χάσει 23,8 εκατ. ευρώ για επτά δευτερόλεπτα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από επτά χρόνια ο λογιστής Τζόελ Ιφεργκαν είχε μια απίστευτη έμπνευση, καθώς, μάντεψε και πέτυχε τα τυχερά νούμερα του Λότο, ωστόσο, δεν πληρώθηκε ποτέ τα 23,8 εκατ. που πλήρωνε το λαχείο.

Ο λόγος ήταν ότι κατέθεσε το δελτίο του μόλις επτά δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του προβλεπόμενου χρονικού ορίου.

Ο άτυχος «τυχερός» διεκδικούσε το μισό του τζακπότ, ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων (23,8 εκατ. ευρώ), αλλά έχασε την υπόθεση στα δικαστήρια καθώς έκριναν ότι δεν δικαιούται το ποσό.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά έβαλε σήμερα τέλος στην επτάχρονη δικαστική μάχη του.

Στις 23 Μαΐου 2008, λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, ο Ίφεργκαν πήγε στο μπακάλικο της γειτονιάς του για να αγοράσει δελτία για την κλήρωση του «Λότο Σούπερ 7». Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο υπάλληλος του είπε να βιαστεί εάν ήθελε να προλάβει τη διορία κατάθεσης των δελτίων.

Το ρολόι στο μηχάνημα όπου επικυρώνονται τα δελτία έδειχνε 20:59 αλλά μόνο ένα από τα δύο δελτία του καταγράφηκε εγκαίρως. Το δεύτερο —αυτό που περιείχε τους τυχερούς αριθμούς— εκτυπώθηκε και επικυρώθηκε επτά δευτερόλεπτα μετά τις 21:00 και κατά συνέπεια θα ίσχυε για την κλήρωση της επόμενης εβδομάδας.

Ο υπάλληλος εξήγησε στον Ίφεγκραν ότι μόνο το ένα δελτίο του ίσχυε για την κλήρωση της 23ης Μαΐου και τον ρώτησε αν ήθελε να αγοράσει και το δεύτερο. Ο λογιστής δέχτηκε και πλήρωσε και τα δύο.

Αφού του αρνήθηκαν τα μισά κέρδη από το τζακπότ —τα χρήματα δόθηκαν σε έναν άλλο τυχερό— ο Ίφεργκαν μήνυσε την Loto-Quebec, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τυχερά παιχνίδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λότο τζακ ποτ δευτερόλεπτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ