Συμφωνία-σταθμός της Ε.Κ.Τ με 4 μεγάλες κεντρικές τράπεζες - iefimerida.gr

Συμφωνία-σταθμός της Ε.Κ.Τ με 4 μεγάλες κεντρικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κίνηση-ματ προχωράει η ΕΚΤ για να ενισχύσει τη ρευστότητα των τραπεζών,με συμφωνία συνεργασίας με τις 4 μεγάλες κεντρικές Τράπεζες: Την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Η.Π.Α, την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Τράπεζα της Ιαπωνίας. Αποφάσισε ,την διενέργεια πράξεων παροχής ρευστότητας σε δολάρια με συμφωνία επαναγοράς διάρκειας 3 μηνών.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε σε συνεργασία με την Federal Reserve, την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Τράπεζα της Ιαπωνίας να πραγματοποιήσει τρεις πράξεις παροχής ρευστότητας μέσω τίτλων διάρκειας περίπου τριών μηνών έως τα τέλη του έτους», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μία λιτή αλλά τεράστιας σημασίας ανακοίνωση της ΕΚΤ. Οι συγκεκριμένες πράξεις παροχής ρευστότητας θα γίνουν με τη μορφή συμφωνιών επαναγοράς με σταθερό επιτόκιο και θα είναι ανοικτές προς όλους, σε συνδιασμό με την παροχή επιλέξιμων εγγυήσεων.Οι καθορισμένες ημερομηνίες των πράξεων αυτών θα είναι στις 12 Οκτωβρίου, 9 Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου.Η είδηση για την απόφαση αυτή της ΕΚΤ, προκάλεσε άνοδο στα διεθνή χρηματιστήρια και ειδικά στον κλάδο των τραπεζικών μετοχών, ενώ ενισχύθηκαν τόσο το ευρώ όσο και το δολάριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ