Τι θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους ο Βαρουφάκης στα πρώτα τετ α τετ που θα έχει - iefimerida.gr

Τι θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους ο Βαρουφάκης στα πρώτα τετ α τετ που θα έχει

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Συμμαχίες στην Ευρώπη αναζητά ο νέος υπουργός Οικονομικών, ξεκινώντας τριήμερο επαφών αμέσως μετά από το πρώτο κρίσιμο τετ-α-τετ με τον επικεφαλής του Eurogroup.

Η πρώτη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη θα γίνει στο Λονδίνο το απόγευμα της Κυριακής με το Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζόρτζ Όσμπορν. Θα ακολουθήσει η συνάντηση τη Δευτέρα στο Παρίσι με το Γάλλο υπουργό Μισέλ Σαπέν, ενώ ο κύκλος επαφών θα κλείσει- εκτός απροόπτου- στη Ρώμη, με τη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τον Ιταλό ομόλογο του Πιέρ Κάρλο Παντοάν.

Σε αυτές τις συναντήσεις, θα τεθεί επί τάπητος η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος, που αποτελεί βασική επιδίωξη της νέας κυβέρνησης, ενώ με τις συνεντεύξεις που δίνει παράλληλα ο νέος υπουργός σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, στόχος είναι να υπάρξει ενημέρωση για τους βασικούς στόχους του οικονομικού σχεδιασμού. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει ως τώρα τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογο του, ο οποίος με δηλώσεις του τα τελευταία 24ωρα έχει στείλει αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε συνέντευξη που έδωσε ο Έλληνας υπουργός στους New York Times, όταν ερωτήθηκε γι' αυτά τα μηνύματα από το Βερολίνο, απάντησε ότι «στην Ευρώπη δεν υπάρχει άσπρο- μαύρο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιχειρηθεί το γεφύρωμα των διαφορών.

Αυτή την ώρα, έχουν ξεκινήσει αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών, κατ' αρχήν οργανωτικού χαρακτήρα, με τους δύο αναπληρωτές υπουργούς και υπηρεσιακά στελέχη, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει ζητήσει εκτενή ενημέρωση εν όψει της συνάντησης με το Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Τόμας Βάιζερ, η οποία κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικού χαρακτήρα θα είναι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ