O άνδρας με τα 26 παιδιά από 15 διαφορετικές γυναίκες -Η κίνησή του που εξόργισε [εικόνες] - iefimerida.gr

O άνδρας με τα 26 παιδιά από 15 διαφορετικές γυναίκες -Η κίνησή του που εξόργισε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Πίτερ Ρολφ, που έχει 26 παιδιά από 15 διαφορετικές γυναίκες, έχει κατακτήσει τον άτυπο τίτλο του πιο «άχρηστου» πατέρα της Βρετανίας.

Ο πολύτεκνος πατέρας έχει παντρευτεί έξι φόρες και έχει αποκτήσει αλλά εννέα παιδιά από σχέσεις εκτός γάμου. Ο 64χρονος Ρόλφ δούλευε ως μάγειρας στο τοπικό σχολείο πριν προσβληθεί από αρθρίτιδα, γεγονός που τον ανάγκασε να σταματήσει να δουλεύει τα τελευταία 20 χρόνια. Τώρα, ζει μαζί με έξι από τα παιδιά του στο νησί Γουάιτ της Αγγλίας και λαμβάνει ετήσια επιδόματα ύψους 47.000 λιρών από το βρετανικό κράτος για να μπορέσει να συντηρήσει την πολυμελή οικογένεια του . Πρόσφατα, το συμβούλιο του νησιού του παραχώρησε μια μονοκατοικία πέντε υπνοδωματίων, όπου θα μπορεί να μείνει μαζί με τα παιδιά του και τα εγγόνια του . Ωστόσο, μια κίνηση του προκάλεσε την οργή των υπόλοιπων κατοίκων του νησιού αλλά και όλης της Βρετανίας.

O άνδρας με τα 26 παιδιά από 15 διαφορετικές γυναίκες -Η κίνησή του που εξόργισε [εικόνες] | iefimerida.gr 0



Ο Ρολφ υπέβαλλε μια αίτηση στον τοπικό Συνήγορο του Πολίτη με την οποία ζήτα από το Συμβούλιο να του καταβάλλει αποζημίωση ύψους χιλίων λιρών. Οπως ισχυρίζεται, η προηγούμενη κατοικία που του παραχώρησε το συμβούλιο ήταν πολύ μικρή για την πολυμελή οικογένεια του και οι συνθήκες διαβίωσης ήταν απάνθρωπες. Το Συμβούλιο αρνείται να καταβάλει την αποζημίωση και κατηγορεί τον 64χρονο ότι έχει μάθει να εκμεταλλεύεται το σύστημα πρόνοιας. Με περίσσιο θράσος, ο Ρόλφ δηλώνει: «Ολοι με κατηγορούν ότι είμαι ένας άχρηστος που εκμεταλλεύεται το κοινωνικό κράτος. Εχω δουλέψει πολύ στην ζωή μου και δεν ήμουν συνέχεια άνεργος. Σταμάτησα να δουλεύω εξαιτίας της αρθρίτιδας μου και ασχολούμαι μόνο με την φροντίδα των παιδιών μου».

O άνδρας με τα 26 παιδιά από 15 διαφορετικές γυναίκες -Η κίνησή του που εξόργισε [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μαζί με έξι από τα παιδιά του

Οι υπόλοιποι κάτοικοι του νησιού δεν συμφωνούν μαζί του. Οταν μαθεύτηκε η ιστορία, οι πιο πολλοί εξέφρασαν την αγανάκτηση τους και τον κατηγόρησαν ότι είναι ένας άχρηστος που έχει το θράσος να ζήτα περισσότερα από το κράτος, χωρίς να προσφέρει τίποτα. Μάλιστα, μια πρώην βουλευτής δεν συγκρατεί την οργή της: «Είναι ντροπή για την Βρετανία, που επιτρέπουμε σε κάποιον σαν αυτόν να ζει με το επίδομα ανεργίας, ενώ οι υπόλοιποι από εμάς δουλεύουμε σκληρά. Δεν θα έπρεπε να του παραχωρηθεί ούτε αντισκήνο και με τους φόρους μας το συμβούλιο του έδωσε το δικαίωμα να ζει σε ένα ωραίο σπίτι».

Ωστόσο, ο Ρολφ δεν πτοείται από τις κριτικές και υποστηρίζει ότι στην γειτονιά του όλοι τον αγαπάνε και του συμπεριφέρονται με τον καλύτερο τρόπο. Στους επικριτές του απαντά :«Υπάρχουν άλλοι που παίρνουν περισσότερα επιδόματα από εμένα. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος θόρυβος με την περίπτωση μου. Με αντιμετωπίζουν χειρότερα και από εγκληματία, ενώ το μόνο που θέλω είναι να εξασφαλίσω το καλύτερο για τα παιδιά μου».

O άνδρας με τα 26 παιδιά από 15 διαφορετικές γυναίκες -Η κίνησή του που εξόργισε [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το παλιό σπίτι της οικογένειας

O άνδρας με τα 26 παιδιά από 15 διαφορετικές γυναίκες -Η κίνησή του που εξόργισε [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το καινούριο σπίτι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ