Η ανατριχιαστική πόλη με τις κούκλες στην Ιαπωνία: Αντικαθιστούν τους ανθρώπους που πεθαίνουν [βίντεο]

Θυμίζει τον εορτασμό της Dia de los Muertos στο Μεξικό με τη διαφορά ότι στο Ναγκόρο της Ιαπωνίας αυτή η πρακτική αποτελεί καθημερινότητα. Η πόλη αυτή «κατοικείται» κατά μεγάλο ποσοστό από... κούκλες, οι οποίες αντικαθιστούν τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή.

Συγκεκριμένα στο Ναγκόρο ζουν συνολικά 37 άνθρωποι και περίπου 350 πάνινες κούκλες σε φυσικό μέγεθος, που φοράνε τα ρούχα των εκλιπόντων και κάθονται στις αγαπημένες τους θέσεις.

Η Αγιάνο Τσουκίμι, είναι μία από τους ελάχιστους κατοίκους αυτής της παράξενης πόλης και η ίδια κατασκευάζει πολλές από τις κούκλες που «ζουν» στη πόλη.

Εντεκα χρόνια πριν, η Τσουκίμι επέστρεψε στο σπίτι της στο Ναγκόρο, για να διαπιστώσει ότι πολλά από τα αγαπημένα της πρόσωπα είχαν φύγει από τη ζωή. Προκειμένου να διαχειριστεί την απώλεια, ξεκίνησε να γεμίζει το χωριό με κούκλες, η καθεμία από τις οποίες αντιπροσωπεύει έναν από τους κατοίκους που έφυγαν από τη ζωή.

Πλέον 350 κούκλες ανθρώπινου μεγέθους ζουν στο Ναγκόρο, καλύπτωντας το κενό των εκλιπόντων.

Το παράξενο αυτό χωριό τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να προσελκύει αμέτρητους τουρίστες. Ωστόσο αν η Ιαπωνία σας πέφτει λίγο μακριά, μπορείτε να το επισκεφθείτε μέσω των Google Maps, αφού η εφαρμογή Street View έχει φτάσει και εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία Ναγκόρο πόλη κούκλες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ