Γιατί ο Ομπάμα αστειεύεται συνέχεια για τα άσπρα μαλλιά του, η συμβουλή στον Τσίπρα και η πραγματικότητα [εικόνες]

«Ο Μπάρακ Ομπάμα, το σύμβολο της νέας πολιτικής γενιάς ασπρίζει μπροστά στα μάτια μας» αναφωνούσε το Politico καταγράφοντας πως μέσα σε 44 μέρες από την είσοδό του στον Λευκό Οίκο ο Μπαράκ Ομπάμα άρχισε να γκριζάρει. Τα γκριζαρισμένα μαλλιά έγιναν το αγαπημένο αυτοσαρκαστικό, παραπονιάρικο, υπαινικτικό προσωπικό ανέκδοτο του προέδρου όπως διαπιστώσαμε και στην Ελλάδα μετά την προτροπή του στον Αλέξη Τσίπρα.

Να ξεκουραστεί για λίγες μέρες προκειμένου να μην ασπρίσουν τα μαλλιά του γρήγορα, όπως συνέβη στον ίδιο, πρότεινε ο Ομπάμα στον Τσίπρα. Με την Μισέλ να υιοθετεί επίσης το ανέκδοτο και να το προσαρμόζει «ο κόσμος νομίζει ότι ο Μπαράκ γκρίζαρε εξαιτίας της δουλειά του – η αλήθεια είναι πως τα μαλλιά του γκρίζαραν εξαιτίας των παιδιών του», οι φωτογραφίες έχουν καταγράψει με εντυπωσιακό και αδιάψευστο τρόπο την απότομη αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών του.

Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στον Λευκό Οίκο μιλάνε για την περίφημη προεδρική πατίνα. Δεν υπάρχει πρόεδρος που λίγους μήνες μετά την ορκωμοσία του να μην έχει αρχίσει να ασπρίζει – κανείς τόσο εντυπωσιακά όμως όσο ο Ομπάμα.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, οι πρώτες λευκές τρίχες εμφανίστηκαν προς το τέλος της πρώτης προεκλογικής του περιόδου – στην ορκωμοσία του είχε ήδη αρχίσει να γκριζάρει. Και διαψεύδουν κατηγορηματικά όσους μπλόγκερς υποστήριζαν ότι ο Ομπάμα απλά ακολούθησε τις οδηγίες των επικοινωνιολόγων του και έβαψε τα μαλλιά για να δείχνει πιο ώριμος και αποφασιστικός.

Ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση που έκανε το περιοδικό του Bloomberg στην εικόνα του, δείχνοντας πως θα είναι σε τέσσερα χρόνια!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε μερικές φάσεις από την πολιτική ζωή του Ομπάμα και το πως γκρίζαραν τα μαλλιά του.

Υποψήφιος γερουσιαστής στο Ιλινόις, Ιούλιος του 2004.

Υποψήφιος πρόεδρος, ακολουθούμενος από δημοσιογράφους, το 2007.

Ο πρόεδρος Ομπαμα και η Μισέλ μαζί με τον αντιπρόεδρο του τον Νοέμβριο του 2008 αμέσως μετά τη νίκη του.


Με τη Μισέλ αμέσως μετά την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου του 2009.

Στο δείπνο των Ανταποκριτών τον Ιούνιο του 2009.

Συνέντευξη Τύπου στις 3 Νοεμβρίου του 2010.

Δακρύζοντας σε ομιλία του για τα θύματα του Tuscon τον Ιανουάριο του 2011.

O Oμπάμα στις 24 Ιανουαρίου του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ