Ακούστε την τέχνη στον ίσκιο των δέντρων - iefimerida.gr

Ακούστε την τέχνη στον ίσκιο των δέντρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τo Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στα πλαίσια των εκδηλώσεών του στην πόλη της Αθήνας μας καλεί σε έναν «Ηχητικό Περίπατο» στο Άλσος Ακαδημίας Πλάτωνος, με 7 ηχητικά έργα σε 7 δέντρα του πάρκου.

Κάτω από τους ίσκιους των οποίων οι περιπατητές θα μπορούν να καθίσουν και να ακούσουν ήχους και μουσικές από σημαντικούς εκπροσώπους των εννοιολογικών και μετα-εννοιολογικών τάσεων της ηχητικής τέχνης, όπως οι Στήβεν Φελντ, Στηβ Ρόντεν, Λούκας Φος, Μπομπ Γκλουκ, Μπιλ Φοντάνα, Τρέβορ Γουίσαρτ και Νιλς Βίγκελαντ . Η επιλογή περιλαμβάνει ηχογραφήσεις ηχητικών τοπίων από τη φύση και την πόλη, όπως ήχοι φυσικών φαινομένων, του περιβάλλοντος, καμπάνες, κελαηδίσματα πουλιών, τελετουργίες, ηλεκτρονική μουσική καθώς και ηχητικά έργα που αναδεικνύουν διακαλλιτεχνικές αναζητήσεις και σχέσεις με τη λογοτεχνία, την γλυπτική, την αρχιτεκτονική, αλλά και διαφορετικά είδη κλασικής μουσικής, ιδιαίτερα την όπερα. Την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο πάντα των εκδηλώσεων του μουσείου στην πόλη, οι Young-Hae Chang Heavy Industries ξεδιπλώνουν τον ειρωνικό στοχασμό τους για τις δυνατότητες της τέχνης σε έναν κόσμο σε κρίση με μια προβολή στην Πλατεία Εξαρχείων, ενώ ο Αλέξανδρος Ψυχούλης στήνει μια διαφορετική αιώρα στη συμβολή των οδών Αιόλου και Κολοκοτρώνη προτρέποντάς μας να κοιτάξουμε ψηλά. Ακολουθεί λίγες μέρες μετά η Τζένη Μαρκέτου που στήνει 99 μπαλόνια με κρυφές κάμερες στην Πλατεία Κοτζιά προσκαλώντας μας σε ένα δια­δραστικό παιχνίδι κατασκοπείας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ