Νέος γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης ο Νίκος Ρωμανιάς: Θα είναι σφιχτά τον Μάρτιο για τις συντάξεις - iefimerida.gr

Νέος γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης ο Νίκος Ρωμανιάς: Θα είναι σφιχτά τον Μάρτιο για τις συντάξεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα καθήκοντα του νέου Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης αναλαμβάνει ο Νίκος Ρωμανιάς και ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί με μια δήλωση-σοκ.

Ο κ.Ρωμανιάς μιλώντας στο Mega σχολίασε αναφορικά με τις συντάξεις «Τον Γενάρη και τον Φλεβάρη θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις συντάξεις. Από τον Μάρτιο θα είναι σφιχτά για τις συντάξεις. Δεν έχω μιλήσει βεβαίως με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα το κάνω φεύγοντας από εδώ. Θα βρούμε όμως λύση, θα το ρυθμίσουμε. Εχω καταγράψει 24 νέες πηγές χρηματοδότησης, πέραν της κρατικής. Επισήμανε επίσης ότι παρότι αρχικά η ρύθμιση που είχε γίνει με τις 100 δόσεις για την καταβολή των εισφορών είχε γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο, τώρα παρατηρείται κόπωση.

Λίγη ώρα μετά ο αρμόδιος Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας το θέμα των συντάξεων θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο Mega τονίζοντας χαρακτηριστικά «Καμία ανησυχία να μην υπάρχει. Η νέα Κυβέρνηση και το Υπουργείο έχει διασφαλίσει το κάθε ευρώ για κάθε σύνταξη για όλους τους μήνες για όλα τα χρόνια. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες. Θα τα λύνουμε τα όποια προβλήματα. Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες μέρες τι θα κάνουμε. Ηρθαμε να διασφαλίσουμε τις συντάξεις και να τις στηρίξουμε. Ιερή αγελάδα οι συντάξεις για εμάς, όχι όπως της λεηλάτησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Βασικές δεσμεύσεις μας είναι η αύξηση του μισθού και η 13η σύνταξη, να ανακουφιστούν οι συνταξιούχοι”.

Ο κ.Ρωμανιάς θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης όπου η αρμοδιότητα του περνά στο υπουργείο Υγείας με επικεφαλή τον νέο αναπληρωτή Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ