«Αριστείδη, αισθάνομαι σαν να είμαι εγώ ο υπουργός» λέει ο Βέλτσος στον Μπαλτά - iefimerida.gr

«Αριστείδη, αισθάνομαι σαν να είμαι εγώ ο υπουργός» λέει ο Βέλτσος στον Μπαλτά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ποιος επιτέλους είμαι εγώ» είναι ο τίτλος κεφαλαίου βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά που επικαλείται ο Γιώργος Βέλτσος για να εκφράσει κάτι παραπάνω από την ικανοποίηση του για την υπουργοποίηση του φίλου του. Αισθάνεται ταύτιση...

Γράφει χαρακτηριστικά σήμερα στο Βήμα ο Γιώργος Βέλτσος:

«Αριστείδη, ξαναδιαβάζοντας από το βιβλίο σου εκείνο το εξομολογητικό τελευταίο κεφάλαιο: "Ποιος επιτέλους είμαι εγώ;", σκέφτομαι, στη θέση του συγγραφέα, πως (μεταφορικά μιλώντας) επιτέλους το "εγώ" θα μπορούσε να "είμαι" Υπουργός. Τόσο πολύ αισθάνομαι ως δικό μου θέμα αυτή την υπουργοποίηση ως εάν ήμουν (κυριολεκτικά μιλώντας) εγώ ο υπουργός που εσύ θα μπορέσεις να είσαι, πληθυντικά, για όλους εμάς, ζώντες και τεθνεώτες, φίλους και ομότεχνους. Διότι, για να καταστεί η συνάρθρωση ανάμεσα στην αποδόμηση και την πολιτική εφικτή, προϋποτίθενται -μας έλεγε ο Ντεριντά- τέτοιες αλλόκοτες αλλά ειλικρινείς και αποτελεσματικές ταυτοπροσωπίες.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ