Παναγιώτης Κουρουμπλής: Πρώτη προτεραιότητα οι ανασφάλιστοι - iefimerida.gr

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Πρώτη προτεραιότητα οι ανασφάλιστοι

Φωτογραφία: (EUROKINISSI /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ζήτημα των ανασφάλιστων αλλά και οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν σε τομείς όπως η φαρμακευτική δαπάνη είναι στις πρώτες προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Το πρώτο ζήτημα είναι να δούμε το ζήτημα των ανασφαλίστων και μετά τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν σε συγκεκριμένους τομείς όπως είναι το φάρμακο, από το οποίο εμείς πιστεύουμε ότι με τη δική μας παρέμβαση θα προκύψουν αρκετά οφέλη τα οποία μπορούν να επανεπενδυθούν μέσα στο σύστημα». Σε ερώτηση αν θα υπάρξει μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι η νέα κυβέρνηση θα δει τι δυνατότητες υπάρχουν, οι οποίες και εξαρτώνται από τις προτεραιότητες που θέτει.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι θα ζητήσει από τους διοικητές των νοσοκομείων απολογισμό και καταγραφή των αναγκών τους, για να έχει μια πρώτη εικόνα της κατάστασης του νοσηλευτικού συστήματος της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ