Σγουρίδης: Μπήκε στην κυβέρνηση μετά από βέτο για τον Νίκο Νικολόπουλο - iefimerida.gr

Σγουρίδης: Μπήκε στην κυβέρνηση μετά από βέτο για τον Νίκο Νικολόπουλο

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν διέρρευσε το όνομα του Νίκου Νικολόπουλου των ΑΝΕΛ ως πιθανού υπουργού έγινε σάλος στα social media. Ετσι, αντ'αυτού προέκυψε Παναγιώτης Σγουρίδης.

Πριν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης, προηγήθηκε ένα θρίλερ γύρω από το όνομα του Νίκου Νικολόπουλου. Οταν διέρρευσε ότι ο βουλευτής Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπει στην κυβέρνηση, ακολούθησε ένας σάλος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ήταν κυρίως επικεντρωμένα στο γνωστό ομοφοβικό σχόλιο που είχε κάνει ο κ. Νικολόπουλος για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Η είδηση είχε προκύψει μετά από την πρωινή συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπό τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και βάζει στην κυβέρνηση επίσης τους Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Ελενα Κουντουρά και Νίκο Νικολόπουλο.

Το βέτο Τσίπρα

Πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι η υπουργοποίηση Νικολόπουλου ήταν αποφασισμένη όταν το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα του έδειξε στο ίντερνετ τον ...σάλο που είχε προηγηθεί. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβαλε βέτο και ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο να προτείνει κάποιον άλλο για την κυβέρνηση.

Τελικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έμεινε εκτός και από την... καραμπόλα που προέκυψε, βρέθηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης στην κυβέρνηση, ο οποίος θα αναλάβει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σγουρίδης, πρώην ΠΑΣΟΚ

Ο 65χρονος Ξανθιώτης πολιτικός υπήρξε βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Τους τελευταίους μήνες εντάχθηκε στους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα χωρίς να εκλεγεί και τιμητικά είχε μπει στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ