Γιούνκερ: Μην περιμένει η Ελλάδα μείωση του χρέους - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Μην περιμένει η Ελλάδα μείωση του χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πόρτα των διαπραγματεύσεων για τη μείωση του χρέους, έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κλειστή και ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έδειξε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στo γερμανικό σταθμό ARD, επισήμανε: «Δεν υπάρχει καμία επείγουσα ανάγκη για δράση για το θέμα του χρέους της Ελλάδας. Το θέμα δεν είναι στο... ραντάρ μας». Επιπλέον έσπευσε να τονίσει πως η άποψή του απηχεί τη γενικότερη αίσθηση που υπάρχει στην Ευρωζώνη για το θέμα: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει μια πλειοψηφία στην Ευρωζώνη που να τάσσεται υπέρ της μείωσης του ελληνικού χρέους». Την ίδια στιγμή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε την Ελλάδα ότι τα προβλήματά της δεν λύθηκαν με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε πως μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα και τον συνεχάρη για την εκλογή του, ωστόσο η άποψή του για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι πάγια, «να κινηθεί εντός των δεσμεύσεων που έχει λάβει στο παρελθόν έναντι της βοήθειας που έχει λάβει από την ΕΕ και το ΔΝΤ». Παράλληλα δεσμεύτηκε να εργαστεί με την Αθήνα «προς το συμφέρον όλων, για την εδραίωση της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια». Για να καταλήξει: «Δεν θα πρέπει να γυρίσουμε το ρολόι πίσω, αλλά να εργαστούμε με τέτοιο τρόπο που να καταστεί δυνατή μια περαιτέρω πρόοδος που θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποκτήσει περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερες επενδύσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ