Χουάν Ρομάν Ρικέλμε: Το τελευταίο «τανγκό» για τον σπουδαίο Αργεντινό βιρτουόζο της μπάλας [βίντεο] - iefimerida.gr

Χουάν Ρομάν Ρικέλμε: Το τελευταίο «τανγκό» για τον σπουδαίο Αργεντινό βιρτουόζο της μπάλας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χουάν Ρομάν Ρικέλμε. Το «δεκάρι» που έφτασε πιο κοντά από κάθε άλλο στον σπουδαίο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, πήρε την απόφαση να «κρεμάσει» τα παπούτσια του και το iefimerida κάνει μια μικρή αναδρομή στις σπουδαίες στιγμές του. Εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Άργησε να πάρει την απόφαση για το υπερατλαντικό ταξίδι. Ήθελε να ωριμάσει ποδοσφαιρικά μέσα από τις δυσκολίες της Μπόκα Τζούνιορς με την οποία έφτιαξε το όνομά του. Τα μαγικά που έκανε με την μπάλα στα πόδια του, τον πέρασαν στους υποψήφιους «αντικαταστάτες» του Μαραντόνα. Ήταν τα τέλη της δεκαετίας του '90 όπου ο κόσμος της Αργεντινής άρχισε να απολαμβάνει τις επαφές της μπάλας που είχε ο Ρικέλμε και σύντομα τα πρωτοσέλιδα τον έχρισαν διάδοχο του Ντιεγκίτο.

Σε ηλικία 24 ετών και αφού είχε προλάβει ως κλασικό 10άρι να πετύχει 38 γκολ σε 151 εμφανίσεις με την Αργεντινή ο Ρικέλμε παίρνει μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα. Στη Βαρκελώνη θα τα βρει σκούρα και ένα χρόνο μετά φεύγει με τη μορφή δανεισμού για τη Βιγιαρεάλ στην οποία συνεχίζει με κανονική μεταγραφή μέχρι το 2007. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει στη μεγάλη του αγάπη, στην Μπόκα Τζούνιορς με την οποία κατέκτησε συνολικά τρία Copa Libertadores, ένα διηπειρωτικό, πέντε πρωταθλήματα Αργεντινής (τέσσερα Απερτούρα και ένα Κλαουσούρα), ένα Recopa Sudamericana και ένα Κύπελλο Αργεντινής.

Ο Ρικέλμε γεννήθηκε μια μέρα πριν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Αργεντινή το 1978 όμως με την εθνική ομάδα δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά μιας σπουδαίας επιτυχίας. Το 2006 βρέθηκε στα γήπεδα της Γερμανίας στο Μουντιάλ όμως οι εμφανίσεις του κινήθηκαν σε μέτριο επίπεδο και αμέσως μετά σταμάτησε από την εθνική ομάδα σε ηλικία μόλις 28 ετών. Στο βιογραφικό του πάντως πρόσθεσε 17 γκολ σε 51 εμφανίσεις με το εθνόσημο στο στήθος.

Δεν θα ξεχάσει ποτέ την ατάκα του Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του στην Μπαρτσελόνα. «Είσαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο όταν κάνουμε επίθεση αλλά όταν αμυνόμαστε είναι λες και παίζουμε με παίκτη λιγότερο».

Ευγνωμονεί ακόμη και σήμερα τον Κάρλος Μπιλιάρδο. «Είναι αυτός που μου έσωσε τη ζωή. Οταν με ρώτησε σε ποια θέση μου αρέσει να παίζω δεν δίστασα να του πω “παντού εκτός από τερματοφύλακας και αμυντικός”. Στο ντεμπούτο μου κόντρα στην Ουνιόν είπε στους συμπαίκτες μου να μου δίνουν την μπάλα με την πρώτη ευκαιρία. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα».

Ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο σύμφωνα με τον Ρικέλμε είναι ο Ινιέστα Αραγε για τον εαυτό του τι άποψη να έχει; Ίσως πάντως να τον καλύπτει ότι αποτέλεσε το τελευταίο κλασικό 10άρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ