Φως στο τούνελ του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων - iefimerida.gr

Φως στο τούνελ του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 400 τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες από όλον τον κόσμο, που έχουν στην κατοχή τους το 82% των ελληνικών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που λήγουν μέχρι το 2020, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Με αυτό το θετικό δεδομένο, στην κυβέρνηση είναι πολύ αισιόδοξοι για την επιτυχή πορεία του προγράμματος και θεωρούν ότι τελικά θα επιτευχθεί ο στόχος του 90%, δηλαδή να μπουν στο πρόγραμμα ομολογιούχοι που διακρατούν το 90% των ομολόγων μας που λήγουν μέχρι το 2020, ώστε να μετακυλιστούν για αργότερα ομόλογα συνολικού ύψους 135 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι θα ακυρώσει το πρόγραμμα, αν το ποσοστό συμμετοχής δεν φτάσει το 90%.

Η αισιοδοξία της κυβέρνησης πηγάζει από το γεγονός ότι εποπτικές αρχές των διάφορων χωρών αργούν να συγκεντρώσουν τις μη-δεσμευτικές απαντήσεις των ομολογιούχων ενώ αρκετές δεν έχουν στείλει καν τα στοιχεία.

Μάλιστα, ο ίδιος ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, εκτίμησε προ ημερών ότι θα απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος, αλλά τελικά θα ύπαρξη ισχυρή συμμετοχή.

Μόλις συμπληρωθεί ο στόχος του 90%, θα ξεκινήσει η κύρια διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων που εκτιμάται ότι θα γίνει στα μέσα του φθινοπώρου...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ