Οσα έδειξαν οι κάλπες: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογικές περιφέρειες - iefimerida.gr

Οσα έδειξαν οι κάλπες: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογικές περιφέρειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το αποτέλεσμα των εκλογών να έχει πλέον οριστικοποιηθεί τα δύο πρώτα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετρούν κέρδη και ζημιές από τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Φυσικά το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να έχει αυξημένα ποσοστά σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει αυξημένα ποσοστά σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες με την μεγαλύτερη στην Ροδόπη 48,5% (αυξημένο κατά 28,69%). Αύξηση κατά περίπου 15% εμφανίζει στην Αρτα όπου έθεσε υποψηφιότητα ο κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά 16% στην Ευρυτανία και στο Λασίθι και κατά σχεδόν 14% στα Τρίκαλα.

Τα φρούρια της ΝΔ

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της σε Α' και Β' Πειραιώς, Αρκαδία, Δωδεκάνησα, Θεσπρωτία, Κεφαλονιά, Κυκλάδες, Λέσβο, Ρέθυμνο, Σάμο, Φλώρινα και Χίο. Ωστόσο σε όλες τις άλλες τα ποσοστά του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά μειώνονται.

Σε οτι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα η ΧΑ. αυξάνει τα ποσοστά της σε Γρεβενά, Δράμα, Εβρο, Α’ και Β’ Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Λασίθι, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη.

Αυξήσεις σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες εμφανίζει και το ΚΚΕ εκτός των Κέρκυρας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σάμου όπου καταγράφει μικρή μείωση των ποσοστών του.

Μειωμένα ποσοστά σε όλες τις περιφέρειες καταγράφουν οι ΑΝΕΛ.

Το ίδιος ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ με τις μεγαλύτερες το Λασίθι -17,3%, -17,2% στη Ροδόπη, -15,7% και στο Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ