Αναγνώστης γράφει στον Guardian: Γιατί χαίρομαι, αλλά και ανησυχώ που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Αναγνώστης γράφει στον Guardian: Γιατί χαίρομαι, αλλά και ανησυχώ που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελληνας αναγνώστης έστειλε ένα e-mail στη βρετανική εφημερίδα Guardian στο οποίο εξηγεί τη χαρμολύπη που νιώθει από την επιλογή του να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο Ελληνας αναγνώστης έγραψε:

«Ψήφισια τον ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό κόμμα που φαίνεται πως κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα. Με έχει συνεπάρει (η νίκη), αλλά ταυτόχρονα με ανησυχεί. Με έχει συνεπάρει επειδή ο προοδευτικός πολιτικός χώρος στον οποίο παραδοσιακά ανήκω φαίνεται να επιτυγχάνει μια ιστορική νίκη. Από την άλλη πλευρά όμως, ανησυχώ επειδή παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ανοιχτά τις προθέσεις του να παλέψει ενάντια στη λιτότητα, οι συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη δείχνουν αμετακίνητες και σταθερές ενάντια σε αυτή την προοπτική.

»Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, αν μου επιτρέπετε να εξάγω ένα συμπέρασμα από τις εκλογές στην Ελλάδα, είναι ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε ρητά ενάντια στην προσπάθεια που τα φιλικά προς το μνημόνιο στοιχεία και εντός Ελλάδας (το μέχρι σήμερα κυβερνών κόμμα του Αντώνη Σαμαρά) και εκτός, έκαναν να τους εκφοβίσουν και να χειραγωγήσουν την ψήφο του μέσω της άσκησης τρομοκρατίας, επικεντρώνοντας (τη ρητορική τους) σε λέξεις όπως "χρεοκοπία", "καταστροφή", "φρίκη" κ.α. Αν μη τι άλλο, ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν τρομοκρατείται και για αυτό είμαι περήφανος ανεξαρτήτως από το τι θα γίνει από εδώ και πέρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Guardian ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρος εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ