Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Ο ελληνικός λαός έσπασε τον κλοιό λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα - iefimerida.gr

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Ο ελληνικός λαός έσπασε τον κλοιό λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο μετά τη δημοσίευση των exit polls, ο αρχηγός των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, προέβη σε δήλωση στην οποία δηλώνει πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Πιτέλα, «ο ελληνικός λαός διάλεξε ξεκάθαρα να σπάσει τον κλοιό λιτότητας που του επιβλήθηκε από την Τρόικα και ζητά από τη νέα κυβέρνηση να φέρει δίκαιες πολιτικές, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Η αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και συγκεκριμένα η επέκταση των όρων του μνημονίου δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ταμπού. Είναι η ώρα να επενδύσουμε σε οικονομική ανάπτυξη για να ελαττώσουμε το έλλειμμα και το χρέος. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν πολεμήσει γι' αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε.

«Εάν βγουν αληθινά τα αποτελέσματα του exit poll, το αποτέλεσμα ετοιμάζει τον δρόμο για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία (σημειώνουμε, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο). Παροτρύνουμε τον Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, να διαπραγματευτεί με όλες τις φιλο-ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις και να φτιάξει μια δυνατή κυβέρνηση», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε πλήρως με τη νέα κυβέρνηση, που αναμένεται να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ