Ήταν σκληρός και τον λέγαν' Παναγιωτακόπουλο - iefimerida.gr

Ήταν σκληρός και τον λέγαν' Παναγιωτακόπουλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έξω από τα δόντια» τα λέει για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση ο πρώην συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Με μία σκληρή ανακοίνωσή της, υπό τον τίτλο «Δεν Αλλάζουμε και Βουλιάζουμε», η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ (της οποίας ηγείται), επιχειρεί για πολλοστή φορά δριμεία επίθεση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου θα συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής της κυβέρνησης. Στο κομματικό όργανο μετέχει πλέον ο κ.Παναγιωτακόπουλος που ήρθε πρώτος στις τελευταίες εκλογές για την συμπλήρωσή του, πράγμα που ευνοεί την υπόθεση ότι η επικείμενη συνεδρίασή του δεν θα είναι ανέφελη.

Μιλώντας για νέα ‘αφαίμαξη’ ύψους 23,5 δις ευρώ, με σοβαρές συνέπειες στην κοινωνία, εκτιμά πως το μόνο ‘φως στο τούνελ’ που διαφαίνεται είναι αυτό της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της αναξιοπρέπειας, αποδίδοντας την κύρια ευθύνη στην κυβέρνηση και τον ‘ερασιτεχνισμό’ που τη διακρίνει. «Οι περισσότεροι υπουργοί μοιάζουν να μη νοιάζονται για το σήμερα και προετοιμάζονται για το αύριο, ξεχνώντας ότι είναι οι υπουργοί του μνημονίου. Οι διαφωνίες των κυβερνητικών παραγόντων προσωπικές αλλά αντιφατικές και κενές νοήματος, έχουν οδηγήσει τους βουλευτές μας σε νευρική κρίση και αισθάνονται πλέον αδύναμοι να υποστηρίξουν την κυβέρνηση», σημειώνει, κάνοντας λόγο για έλλειψη συνολικού σχεδιασμού.

Μ’αυτά και μ’αυτά, η μεγαλύτερη τάση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ζητά ευθέως ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αλλά και αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. «Χρειαζόμαστε ικανούς πολιτικούς πατριώτες, για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον», σημειώνει μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως το Εθνικό Σχέδιο πρέπει να το επεξεργαστούν οι ‘αρμόδιοι πολιτικοί’ και όχι οι ‘παρέες’, πως «το οικονομικό επιτελείο απέτυχε παταγωδώς» και πως «είναι ώρα για αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές». Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση, είναι η πρόταση της Αριστερής Πρωτοβουλίας υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της χώρας, καθώς και της δραματικής μείωσης των επιτοκίων, σημειώνοντας πως «πρέπει να κάνουμε σαφές στους εταίρους μας ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση της ΕΕ, του ΔΝΤ και των G20 για την αναδιάρθρωση του χρέους». Έρχεται έτσι το ‘παλαιό ΠΑΣΟΚ’ να προστεθεί σε σημαντική πλέον μερίδα της ΚΟ του κόμματος που, βλέποντας πως ‘τα νούμερα δεν βγαίνουν’, τάσσεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους ή της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου.

Παρά την σαφή επίθεση στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και το ειρωνικό υστερόγραφο, που αποδίδει τα ‘εύσημα’ στον Γιάννη Ραγκούση «γιατί άνοιξε το επάγγελμα των συμβασιούχων με μπλοκάκια, μήπως και σωθεί η ελληνική οικονομία», ο θερμός άλλοτε υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου στην διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, θέτει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του. «Πρέπει να κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι κανένας δεν είναι αναντικατάστατος», λέει, σημειώνοντας πως η διαχείριση του γενικού συμφέροντος δεν είναι ‘παιχνίδι για προσωπικές καριέρες, ούτε για να παίζουν πεντόβολα στις κοσμικές παραλίες οι πολιτικοί του life style’. «Οι εποχές πλέον είναι πολύ απαιτητικές και ας κατανοήσει ο πρωθυπουργός ότι την τελική ευθύνη θα την έχει ο ίδιος όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης», καταλήγει η ανακοίνωση, θέτοντας εμμέσως θέμα χρεοκοπίας της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ