Wall Street Journal: Οι ελληνικές εκλογές θα έχουν περιορισμένες επιπτώσεις στις αγορές - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Οι ελληνικές εκλογές θα έχουν περιορισμένες επιπτώσεις στις αγορές

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την Ελλάδα να είναι στις κάλπες, οι επενδυτές προετοιμάζονται για την αντίδραση των αγορών. Ομως, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο ευρύτερος αντίκτυπος θα είναι περιορισμένος, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι μεν σημαντικά για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά οι συνέπειές τους στις αγορές αμβλύνονται τόσο από την απομόνωση της Ελλάδας από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ευρωζώνης, όσο και από το μαζικό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, σύμφωνα με την Λούσι Ο' Κόνορ, οικονομολόγο της Aberdeen Asset Management. «Η μετάδοση του προβλήματος δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς, αλλά είναι μειωμένη», πρόσθεσε.

Αναλυτές της AXA Investment Management αναφέρουν ότι οι αγορές θα μπορούσαν να είναι ασταθείς, στον απόηχο των εκλογών. «Η αβεβαιότητα που προκαλούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές πιθανόν να έχει επιπτώσεις, τουλάχιστον στην ευρωζώνη». Αλλά προσθέτουν ότι ακόμη και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει είτε «οριακές» επιπτώσεις ή «ουσιαστικά καμία επίπτωση στην υπόλοιπη ευρωζώνη».

Ο Κάρλο Μεσίνα, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Intesa Sanpaolo SpA ανέφερε πως δεν ανησυχεί για οποιαδήποτε επίπτωση στις αγορές από τις ελληνικές εκλογές. Οπως σημείωσε, τα σχέδια της ΕΚΤ για ποσοτική χαλάρωση θα προσφέρουν ζωτικό χώρο για τις αγορές και θα προσφέρουν τη δυνατότητα μίας μετριοπαθούς αναδιάρθρωσης του χρέους με την οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί ένα Grexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 αγορές αναλυτές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ