Το Bloomberg στην Αθήνα: Τι λένε δημοσιογράφοι του πρακτορείου στο iefimerida

Τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα έχει κατακλυστεί από ανταποκριτές ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, καθώς οι ελληνικές εκλογές βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Από αυτό το γεγονός δεν θα μπορούσε να λείψει το έγκριτο πρακτορείο Bloomberg και οι δημοσιογράφοι του Megan Chu και Joe Weisenthail μίλησαν στο iefimerida και τη Μαριάννα Μαρμαρά για τις ελληνικές εκλογές, τις αγορές και το... ανύπαρκτο ενδιαφέρον των αμερικανών.

Και οι δύο έχουν βάση τη νέα Υόρκη και ήρθαν στην Ελλάδα την Πέμπτη μόνο για τις εκλογές

«Το ενδιαφέρον για τις ελληνικές εκλογές είναι υψηλό σε παγκόσμια κλίμακα γιατί η Ευρωζώνη είναι μια μεγάλη οικονομία και οι εξελίξεις στην Ελλάδα είναι στο πλαίσιο του τι γίνεται στην Ευρωζώνη» σημειώνουν και οι δύο ενώ ο Joe ασχολείται με τα της Ευρωζώνης από το 2009.

Θεωρούν και οι δύο πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή ο κόσμος είναι βαθιά απογοητευμένος και είναι η πρώτη φορά που φαίνεται πως θέλει να δείξει αυτήν του την απογοήτευση με την ψήφο του σε ένα κόμμα που αντιτίθεται δυνατά απέναντι στη λιτότητα.

Ο κόσμος, αλλά μάλλον και κανένας δεν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει τελικά να κάνει συμφωνία με την ΕΕ, μου είπε ο Τζο και όταν τον ρώτησα ειδικά για τις αγορές η απάντηση ήταν: Ποιος ξέρει τελικά τι θα κάνουν οι αγορές; Ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θέλουν εν τέλει οι αγορές. Η εκτίμηση του ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει τελικά να κάνει ένα είδος συμφωνίας με την ΕΕ, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοίσει τι ακριβώς και με ποιους όρους,

Οσο για την πολιτική του φόβου, ο Joe σημειώνει ότι ότι, ναι, αυτή η κυβέρνηση είναι αντικειμενικά η πιο ασφαλής και σταθερή επιλογή, αλλά ο φόβος δεν δούλεψε στον κόσμο. «Ο κόσμος δεν το έφαγε» είπε χαρακτηριστικά.

Οσο για το ενδιαφέρον του μέσου Αμερικανού για τα ελληνικά πράγματα, η απάντηση ήταν πως ο μέσος Αμερικανός δεν ενδιαφέρεται σχεδόν για τίποτα που δεν γίνεται εντός ΗΠΑ, αλλά οι επιχειρηματίες και ο κόσμος των media και των αγορών ενδιαφέρονται για τα θέματα όλης της Ευρωζώνης και κατ' επέκταση για την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bloomberg εκλογές 2015 δημοσιογράφοι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ