Απέτυχε και πάλι η ανάσυρση του βυθισμένου αεροσκάφους της Airasia - iefimerida.gr

Απέτυχε και πάλι η ανάσυρση του βυθισμένου αεροσκάφους της Airasia

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέτυχε και η νέα προσπάθεια να ανασύρουν τη βυθισμένη άτρακτο της πτήσης QZ8501 της AirAsia, όταν την Κυριακή έσπασε ένα συρματόσχοινο μόλις το αεροσκάφος έφτασε στην επιφάνεια του νερού, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ινδονησίας.

«Η άτρακτος εμφανίστηκε στην επιφάνεια, αλλά το σχοινί έσπασε και βυθίστηκε κάτω και πάλι», είπε ο Σουπριγιάντι, διευθυντής του πρακτορείου επιχειρήσεων για την έρευνα και διάσωση της Ινδονησίας.

Μια προηγούμενη προσπάθεια για την ανάσυρση του το Σάββατο ήταν επίσης αποτυχημένη, όταν ένας ιμάντας που συνέδεε την άτρακτο σε ένα γιγαντιαίο μπαλόνι έσπασε.

Η πτήση QZ8501 κατέπεσε στις 28 Δεκεμβρίου, καθώς πετούσε πάνω από την ινδονησιακή πόλη Σουραμπάγια προς τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες.

Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι πολλοί από τους αγνοούμενους μπορεί να βρίσκονται ακόμα μέσα στην άτρακτο.

Καθώς η άτρακτος πλησίαζε την επιφάνεια, την Κυριακή, ένα σώμα εμφανίστηκε στο νερό και ανακτήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού. Είναι το 70ο μέχρι στιγμής μετά από εβδομάδες ερευνών.

Οι προσπάθειες τις προηγούμενες μέρες από δύτες να εντοπίσουν και να ανασύρουν τα σώματα από την άτρακτο που βρισκόταν στο βυθό παρεμποδίστηκαν από ισχυρά ρεύματα και κακή ορατότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ AirAsia πτήση ανάσυρση άτρακτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ