Ηρεμία πριν τη μάχη για τους πολιτικούς αρχηγούς -Βόλτες για φαγητό, καφέ και χαλαρή κουβέντα [εικόνες]

Συνεπείς στο παραδοσιακό προεκλογικό τους ραντεβού, οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας θα περάσουν το Σάββατο τους για φαγητό ή καφέ και χαλαρή κουβέντα με τους δημοσιογράφους ή τα στελέχη του κόμματος τους, λίγες ώρες πριν τη μεγάλη μάχη.

Ο Αντώνης Σαμαράς στις 12:00 το μεσημέρι επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο Σύνταγμα και μίλησε με νεολαίους και στελέχη του κόμματος.



Ο Αλέξης Τσίπρας την ίδια ώρα xαμογελαστός και με χαλαρή διάθεση έφτασε στο «Αγροτέρα» στο κέντρο της Αθήνας όπου και τον περίμεναν οι δημοσιογράφοι για τα καθιερωμένα τσίπουρα, ενώ η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη και από ξένα τηλεοπτικά συνεργεία.

"Στην υγειά σας" είπε στην πρόπωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές και στελέχη γύρω του να εύχονται "μεγάλη νίκη".

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έκανε 11 περιοδείες σε 15 μέρες στην επαρχία, και παντού συνάντησε ένα άλλο, χαρούμενο κλίμα, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά με τις εκλογές του 2012, ότι ο κόσμος πηγαίνει στην κάλπη χαρούμενος.

Ανέφερε επίσης ότι το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ ερωτηθείς τι θα κάνει με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας υπενθύμισε τη φράση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι τις καλύτερες αποφάσεις τις παίρνεις στο μαξιλάρι σου.

Το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στα Χανιά της Κρήτης όπου έκανε βόλτα στο κέντρο της πόλης.



Οταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα φορέσει τελικά γραβάτα, ο κ. Τσίπρας τους απάντησε: «Θα φορέσω μόνο αν κουρέψω σε χρέος», ενώ σε ερώτηση για το πρόσωπο που θα προτείνει για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα». Ακόμη, ανέφερε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα αύριο στις κάλπες, τότε σε 3 ημέρες θα σχηματιστεί κυβέρνηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις 12:30 συνάντησε στη Θεσσαλονίκη στελέχη και υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στο ελληνικό εστιατόριο «Κιούπια» στα Λαδάδικα.

Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στην Κάλυμνο όπου συνομίληασε με τους ψαράδες του ακριτικού νησιού.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στις έντεκα το πρωί βρέθηκε στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Καισαριανή για «χαλαρή κουβέντα» με δημοσιογράφους και στελέχη του κόμματος.


Το απομεσήμερο του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος από χθες φρόντισε να ειδοποιήσει δημοσιογράφους και φίλους προκειμένου να δώσουν το παρών στο ουζερί «Τράτα».

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το Κίνημα θα καταφέρει να πιάσει το ποσοστό του 3% για να μπει στη Βουλή, ενώ δεν παρελειψε να κάνει και την προσωπική του εκτίμηση για τον... ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «αν ήμουν ο Τσίπρας, δεν θα ήθελα αυτοδυναμία»! «Η βασική διαφορά μου με τον Τσίπρα είναι πως διαπιστώνω ότι επιδιώκει μια κυβέρνηση επαναστατικού δικαίου, ενώ εγώ πιστεύω σε μια κυβέρνηση δημοκρατικού δικαίου» σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ενώ στις 2 ο Φώτης Κουβέλης, έκανε παραδοσιακό τραπέζι στους εκπροσώπους του Τύπου στο «Αυγό του Κόκορα» στο Μεταξουργείο.

«Είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές με όραμα και ρεαλισμό» είπε ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά». Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν ωραίο προεκλογικό αγώνα, μακριά από λαϊκισμούς, ευχαριστώντας δημοσιογράφους και υποψήφιους που βρέθηκαν κοντά του για τον αγώνα που έδωσε.

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες του, ενώ αρκετοί από τους υποψήφιους που βρέθηκαν δίπλα του τόνιζαν ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν και θα παραμείνει μια πολιτική δύναμη ευθύνης, με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας, είτε εισέλθει, είτε μείνει εκτός βουλής.

Παράλληλα, από τις 9:00 σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από συνεργάτες και υποψηφίους βουλευτές, άρχισε να επισκέπτεται τα εκλογικά περίπτερα του Ποταμιού στις Β´ περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά.

Αρχικά ξεκίνησε από τον Χολαργό, επισκέφτηκε το Μαρούσι, τη Ν. Ιωνία και τη Κηφισιά και αναμένεται μέχρι το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για τα Χανιά όπου θα ασκήσει αύριο το εκλογικό του δικαίωμα, να επισκεφθεί και τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του κόμματός του στη Νίκαια, τον Κορυδαλλό και στην Ηλιούπολη.

Το μεσημέρι γευμάτισε στο εστιάτοριο «Αλάτσι».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ