Οι Ελληνες μαραγκοί που πειραματίζονται με το design -Ξύλινα ποδήλατα και γυαλιά ηλίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Ελληνες μαραγκοί που πειραματίζονται με το design -Ξύλινα ποδήλατα και γυαλιά ηλίου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν είδαν την τέχνη τους να χάνεται και τις δουλειές τους να μειώνονται λόγω της οικονομική κρίσης, πολλοί νέοι τεχνίτες και μαραγκοί πειραματίστηκαν με την ξυλουργική και έφτιαξαν πραγματικά κομψοτεχνήματα.

Οι Ελληνες μαραγκοί που πειραματίζονται με το design -Ξύλινα ποδήλατα και γυαλιά ηλίου [εικόνες]    | iefimerida.gr 0

Τα παιδιά της οικογένειας Κατάκη, δυο εκ των οποίων μαραγκοί, βρίσκονται πίσω από την ελληνική εταιρεία κατασκευής ξύλινων σκελετών γυαλιών Maragu.

Οι Ελληνες μαραγκοί που πειραματίζονται με το design -Ξύλινα ποδήλατα και γυαλιά ηλίου [εικόνες]    | iefimerida.gr 1

Η ιδέα ξεκίνησε με αφορμή την τάση που υπάρχει στην παγκόσμια αγορά για χειροποίητα και limited edition είδη μόδας, όπως ρούχα παπούτσια και αξεσουάρ. «Η τέχνη του μαραγκού θεωρήθηκε περιττή πολυτέλεια κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ελλάδα» δήλωσε στο «Βήμα» ο Θωμάς Κατάκης.

Οι Ελληνες μαραγκοί που πειραματίζονται με το design -Ξύλινα ποδήλατα και γυαλιά ηλίου [εικόνες]    | iefimerida.gr 2

«Ως εκ τούτου η προσπάθεια ήταν να δημιουργηθεί ένα προϊόν εξαγωγικό το οποίο λειτούργησε με τη σειρά του ως διέξοδος στην οικονομική κρίση της χώρας μας. Γι αυτό τον σκοπό μεταγγίσαμε στο παραδοσιακό επάγγελμα του μαραγκού ικανότητες design και στρατηγικής επικοινωνία» ανέφερε.

Οι Ελληνες μαραγκοί που πειραματίζονται με το design -Ξύλινα ποδήλατα και γυαλιά ηλίου [εικόνες]    | iefimerida.gr 3


Παράλληλα δυο άλλα αδέλφια, ο Γιώργος και Αργύρης Λεκοβίτσης από τη Θεσσαλονίκη, μαραγκοί στο επάγγελμα, κατασκεύασαν τον πρώτο ξύλινο σκελετό ποδηλάτου και κάνουν εξαγωγές στην Γερμανία και την Αυστρία.

Οι Ελληνες μαραγκοί που πειραματίζονται με το design -Ξύλινα ποδήλατα και γυαλιά ηλίου [εικόνες]    | iefimerida.gr 4

Τα ποδήλατα με το ξύλινο ευλύγιστο και ανθεκτικό σκελετό εμφανίστηκαν στην αγορά το 2014 και σύμφωνα με τα δυο αδέλφια είναι γερά, απορροφούν τους κραδασμούς, είναι χειροποίητα και κοστίζουν από 1800 ευρώ.

Οι Ελληνες μαραγκοί που πειραματίζονται με το design -Ξύλινα ποδήλατα και γυαλιά ηλίου [εικόνες]    | iefimerida.gr 5

«Δεν έχουμε προσπαθήσει να προωθήσουμε τα ποδήλατα στην Ελλάδα, διότι φοβόμαστε την κρίση. Οταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην χώρα μας, θα κινηθούμε και τοπικά» επισημαίνει ο επιχειρηματίας Γιώργος Λεκοβίτσης και προσθέτει: «Αν και προχωράμε με αργά βήματα, φαίνεται ότι πιάνουν τόπο και αποδίδουν. Είμαστε ικανοποιημένοι και στοχεύουμε να επεκταθούμε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Οι Ελληνες μαραγκοί που πειραματίζονται με το design -Ξύλινα ποδήλατα και γυαλιά ηλίου [εικόνες]    | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ