Βενιζέλος: Ο Τσίπρας παρερμηνεύει χονδροειδώς την απόφαση της ΕΚΤ - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας παρερμηνεύει χονδροειδώς την απόφαση της ΕΚΤ

(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ξάνθη, όπου έκλεισε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του, ενώ διεμήνυσε ότι από την Δευτέρα θα ανοίξει τον «φάκελο» των δημοσκοπήσεων.

«Το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη απέναντι σε μετρήσεις, αυτή η πλάκα να σταματήσει», είπε ο Ευ. Βενιζέλος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα κάνει την μεγάλη έκπληξη των εκλογών.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για «χονδροειδή παρερμηνεία των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας» διερωτώμενος αν η Ελλάδα θα είναι μέσα στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι.

«Δεν καταλαβαίνει το μήνυμα, ότι όλοι περιμένουν την προσαρμογή, τη συμμόρφωση στις δεσμεύσεις;» τόνισε με έμφαση.

«Παρακολουθώ σήμερα να γίνεται μια κραυγαλέα, χονδροειδής παρερμηνεία των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Δημιουργούνται ψευδαισθήσεις. Ελπίζω αυτά να τα λένε για να τα ακούει η κοινή γνώμη και όχι να τα πιστεύουν οι ίδιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ευ. Βενιζέλος επικαλέστηκε την άποψη του Αλέξη Τσίπρα ότι «ο κ. Ντράγκι είπε πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα μπορεί να αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιούλιο, άρα έχουμε καιρό έως τον Ιούλιο να δούμε τι θα κάνουμε ως χώρα» και σχολίασε: «Εάν το έχει κατανοήσει έτσι, ανησυχώ βαθύτατα. Εάν το έχει κατανοήσει σωστά και το παρουσιάζει έτσι ψευδώς προς τον ελληνικό λαό, δεν είναι σωστό αλλά εν πάση περιπτώσει δεν είναι τόσο ανησυχητικό, εντάσσεται στα προεκλογικά εύκολα λόγια χωρίς αντίκρισμα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «τερατώδη σύγχυση» εξηγώντας: Η απόφαση που ανακοίνωσε ο κ. Ντράγκι, λέει ότι από το Μάρτιο και μετά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ευρωσύστημα, δηλαδή οι κεντρικές τράπεζες όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, μπορούν να αγοράζουν μέχρι 60 δισ. ευρώ το μήνα, δηλαδή συνολικά μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 θα διαθέσουν 1,1 τρισ. ευρώ για να βοηθήσουν τις αγορές των κρατικών ομολόγων, να βοηθήσουν τα κράτη, να ρίξουν τα επιτόκια, να ρίξουν τα spreads και να δώσουν πρόσθετη ρευστότητα στην αγορά να τονώσουν την πραγματική οικονομία έμμεσα.

Κάνοντας αναφορά στα σποτ του ΠΑΣΟΚ με το αεροπλάνο, ο Ευ. Βενιζέλος προειδοποίησε: «Επειδή είπαμε πολλά για το αεροπλάνο που θα πάει στο Βερολίνο και δεν μας θέλει στο πιλοτήριο, γιατί εμείς είμαστε μνημονιακοί, το εισιτήριο του θα είναι μονής κατεύθυνσης (one way), γιατί αυτό είναι εύκολο. Μπορεί να πάει μόνος. Πως θα γυρίσει μετά τη διαπραγμάτευση; Μήπως πάμε να τον φέρουμε εμείς; Αλλά, για σκεφτείτε να πρέπει να πάει με το τρενάκι του κ. Καμμένου. Θα αργήσει πάρα πολύ, θα περάσει ο χρόνος».

Διεμήνυσε στους ψηφοφόρους που σκέπονται να επιλέξουν την Ν.Δ. για να πάρει το μπόνους των 50 εδρών ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, διότι «έχει κριθεί ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «τερατογένεση», τυχόν συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες ενώ κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι οδηγούν τη χώρα σε μια «τυφλή και αδιέξοδη σύγκρουση».

Για την μετεκλογική στάση του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Δεν είμαστε μπαστακωμένοι σε κυβερνητικές καρέκλες. Αν δεν μας θέλουν αυτοί μια, δεν τους θέλουμε εμείς δύο. Το ΠΑΣΟΚ δεν πάσχει από κανένα κυβερνητισμό. Είμαστε δύναμη εθνικής ευθύνης».

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας παρερμηνεύει χονδροειδώς την απόφαση της ΕΚΤ | iefimerida.gr 0

Για τη Ν.Δ. είπε ότι «εκπροσωπεί τον ακραίο εκφοβισμό κι έχει οδηγηθεί στις πιο συντηρητικές και ακραίες εκδοχές της τις τελευταίες μέρες». Ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι εκπροσωπεί έναν «δημαγωγικό και αφελή εφησυχασμό και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι και πάλι ωραίοι είμαστε, δεν έχουμε ανάγκη από τίποτε, έχουμε όσο χρόνο θέλουμε μπροστά μας, δεν μας πιέζει τίποτε, δεν έχουμε προθεσμίες, μπορούμε αιώνια εγκλωβισμένοι στο Μνημόνιο».
Κάλεσε τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε συσπείρωση, γύρω από το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν κι όχι μετάνοια μετά.Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο πεισματωμένο, έτοιμο να κάνει τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα, ότι θα είναι «όνειδος» και «ντροπή» για την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, αν πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Για το Ποτάμι τόνισε, ότι «είναι διεκδικητές του νέου και του ωραίου» και πρόσθεσε πως το Ποτάμι «θόλωσε» και δεν δίνει κανένα εχέγγυο ότι μπορεί να σταθεί «όρθιο» σε μια διαπραγμάτευση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως μπορεί να έχει την τύχη της ΔΗΜΑΡ που το 2012 μπήκε σε κυβέρνηση συνεργασίας και τώρα «εξαερώθηκε».

Με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, ο Ευ. Βενιζέλος απευθύνθηκε στην γειτονική Τουρκία, στην οποία έστειλε μήνυμα «ειρήνης, φιλίας, συνεργασίας, καλής γειτονίας αλλά και σεβασμού του διεθνούς Δικαίου, σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

Οπως διευκρίνισε «αυτό αφορά και την ανάγκη σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας, της διεθνούς νομικής υπόστασης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, γιατί, δυστυχώς, επί εβδομάδες τώρα παρακολουθούμε την προσβολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων με την παρουσία του σκάφους Μπαρμπαρός».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στον χριστιανικό και μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης και είπε χαρακτηριστικά ότι η Θράκη δίνει το καλύτερο σε όλους τους πολίτες. Ισονομία και δυνατότητες συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι, χωρίς παρεμβάσεις.

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας παρερμηνεύει χονδροειδώς την απόφαση της ΕΚΤ | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ