Γυναίκα «καμηλοπάρδαλη»-Η 29χρονη που φορά δαχτυλίδια στο λαιμό της για να τον μακρύνει κατά 20 εκ. [εικόνες] - iefimerida.gr

Γυναίκα «καμηλοπάρδαλη»-Η 29χρονη που φορά δαχτυλίδια στο λαιμό της για να τον μακρύνει κατά 20 εκ. [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντύπωση έχει προκαλέσει μία Αμερικανίδα που θέλει απεγνωσμένα να μοιάσει στις γυναίκες «καμηλοπαρδάλεις» της φυλής Κayan και να μακρύνει τον λαιμό της κατά 20 εκατοστά. Η 29χρονη παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών φοράει ένα χάλκινο πηνίο στο λαιμό που τον κάνει να δείχνει τεντωμένο και μακρύτερο.

Γυναίκα «καμηλοπάρδαλη»-Η 29χρονη που φορά δαχτυλίδια στο λαιμό της για να τον μακρύνει κατά 20 εκ. [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οπως εξηγεί η ίδια θέλει να μοιάσει στις γυναίκες της φυλής Κayan που τριγυρνούν στους δρόμους χωριών της ανατολικής Βιρμανίας και συνεχίζουν μια παράδοση που οι ρίζες της χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Γυναίκα «καμηλοπάρδαλη»-Η 29χρονη που φορά δαχτυλίδια στο λαιμό της για να τον μακρύνει κατά 20 εκ. [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η Sydney εμφανίστηκε πρόσφατα σε εκπομπή στο ΤLC όπου αποκάλυψε πως γι' αυτην την περίεργη εμμονή της έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής 1000 δολάρια. Σήμερα φοράει στον λαιμό της 16 δαχτυλίδια και ο λαιμός της έχει επιμηκυνθεί κατά 12,7 εκατοστά.

Η Sydney παραδέχεται πως αντιμετωπίζει δυσκολία στην οδήγηση και στο παρκάρισμα καθώς το εύρος των κινήσεών της έχει περιοριστεί.


Ο γιατρός ωστόσο είναι αρνητικός με την απόφασή της να μακρύνει τον λαιμό και την συμβούλεψε να πάψει να φοράει. Ωστόσο εκείνη αρνήθηκε και έτσι συμφώνησε να περιμένει πέντε χρόνια μέχρι να προσθέσει κι άλλα δαχτυλίδια.

Γυναίκα «καμηλοπάρδαλη»-Η 29χρονη που φορά δαχτυλίδια στο λαιμό της για να τον μακρύνει κατά 20 εκ. [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Οπως σημειώνει η Daily Mail, τα ορειχάλκινα δαχτυλίδια φυσικά και δεν μακραίνουν το λαιμό. Δίνουν όμως την αίσθηση ενός τεντωμένου λαιμού, καθώς το βάρος των δαχτυλιδιών πιέζει προς τα κάτω τους ώμους και συμπιέζει το θώρακα.

Η τοποθέτησή του μπορεί να διαρκέσει ώρες, ξεκινά από την ηλικία των πέντε ετών και σπάνια βγαίνει. Μόνο σε κάποια περίπτωση που η γυναίκα που φορά αυτή το δαχτυλίδι θέλει να το αντικαταστήσει.

Το ορειχάλκινο «δαχτυλίδι» μπορεί να φθάνει να ζυγίζει ακόμη και 10 κιλά, ωστόσο, ελάχιστα έως καθόλου περιορίζει την κίνηση των γυναικών που το φορούν.

Ο ακριβής λόγος για τον οποίο υιοθετήθηκε αυτή η παράξενη παράδοση παραμένει άγνωστος, ωστόσο, υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από τα δαχτυλίδια λαιμού.

Αλλες θεωρίες θέλουν τις γυναίκες να φορούσαν αυτά τα ορειχάλκινα πηνία για να προστατευτούν από τα τσιμπήματα των των άγριων ζώων και κυρίως από τις τίγρεις, ενώ κάποιες άλλες υποστηρίζουν ότι ξεκίνησαν να τα φορούν σε μια προσπάθεια να μοιάσουν στους δράκους των τοπικών θρύλων και παραδόσεων.

Γυναίκα «καμηλοπάρδαλη»-Η 29χρονη που φορά δαχτυλίδια στο λαιμό της για να τον μακρύνει κατά 20 εκ. [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Ειδικοί, όμως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι γυναίκες να ξεκίνησαν να φορούν τα δαχτυλίδια αυτά με σκοπό να γίνουν λιγότερο αρεστές σε άλλες φυλές και να μην της πάρουν για σκλάβες.

Γυναίκα «καμηλοπάρδαλη»-Η 29χρονη που φορά δαχτυλίδια στο λαιμό της για να τον μακρύνει κατά 20 εκ. [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Βέβαια, τώρα, οι γυναίκες της περιοχής αυτής της ανατολικής Βιρμανίας δέχονται να φορέσουν τα βαριά αυτά «δαχτυλίδια» στους λαιμούς τους, είτε γιατί επιθυμούν να συνεχίσουν την παράδοση, είτε γιατί θεωρούν ότι το παράξενο αυτό «κόσμημα» αποτελεί από μόνο του μια τουριστική ατραξιόν που φέρνει έσοδα στο χωριό.

Γυναίκα «καμηλοπάρδαλη»-Η 29χρονη που φορά δαχτυλίδια στο λαιμό της για να τον μακρύνει κατά 20 εκ. [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Γυναίκα «καμηλοπάρδαλη»-Η 29χρονη που φορά δαχτυλίδια στο λαιμό της για να τον μακρύνει κατά 20 εκ. [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ