Ο Θεοδωράκης μιλά για το Santa Barbara College όπου φοίτησε και για τη θεία Δάφνη Σημίτη -Η κόντρα με τον Μπίλι τον συμμαθητή του [εικόνα]

Αντιμέτωπος με πρώην συμμαθητές του ήρθε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την συνομιλία του με πολίτες στην Αγία Βαρβάρα, εκεί που μεγάλωσε ο αρχηγός του Ποταμιού. Εκ μέρους τους μίλησε ο Μπίλι, ο οποίος ζήτησε να μάθει αν επιτέλους όντως είναι θεία του η Δάφνη Σημίτη.

Μάλιστα την ίδια ερώτηση έκανε σήμερα και ο Γιώργος Παπαδάκης, καθώς είχε καλεσμένο στην εκπομπή του τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο αρχηγός του Ποταμιού μίλησε και για ένα περιστατικό που έζησε μαζί με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον γνωστό χορογράφο, σκηνοθέτη και δημιουργό.
Ακολουθεί ο διάλογος με τον συμμαθητή του:

ΠΟΛΙΤΗΣ: Γεια σου Σταύρο.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Γεια σου.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Γνωριζόμαστε χρόνια.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Συμμαθητής μου. Τον είχα χάσει όμως.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Συμμαθητές!

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Είναι η πτέρυγα των συμμαθητών εκεί; Πόσοι είστε;

ΠΟΛΙΤΗΣ: Με ψήφισαν να κάνω την ερώτηση. Ερώτηση με δυο σκέλη: …
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Όλοι μαζί στο College Santa Barbara!!!! Στό ‘χω πει αυτό; Δεν ξέρω, είμαστε και σε μετάδοση ζωντανή, αλλά εγώ θα το πω.
Πάω κάποια στιγμή στο αμερικανικό κολέγιο μαζί με τον Παπαϊωάννου των Ολυμπιακών Αγώνων να κρίνουμε ένα μαθητικό διαγωνισμό ρητορικής. Και πάμε εμείς να κρίνουμε το διαγωνισμό να βγάλουμε τους καλούς και τους κακούς και έρχεται κάποια στιγμή ο διευθυντής του Κολεγίου. Μου λέει «εσάς δεν σας ξέρω» του λέω «δεν έχω τελειώσει το Κολέγιο» μου λέει «ποιο έχετε τελειώσει εσείς;» του λέω «αφήστε το τώρα δεν το ξέρετε». Μου λέει «όχι, τα ξέρω όλα τα Κολέγια» του λέω «δεν είναι ακριβώς Κολέγιο αυτό που έχω τελειώσει» μου λέει «Τι έχετε τελειώσει;». Του λέω «Κοίτα να δεις, έχω τελειώσει το Λύκειο της Αγίας Βαρβάρας» μου λέει «Αααα, Santa Barbara College?». Το είχε μπερδέψει με το αμερικάνικο Santa Barbara.


ΠΟΛΙΤΗΣ: Και μιας και το αναφέρεις, Μπουντούκης!
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Πάμε στο ερώτημα.


ΠΟΛΙΤΗΣ: Επέτρεψέ μου λίγοι το τρακ του μικροφώνου δεν τα γνωρίζω εγώ αυτά. μια ερώτηση με δυο σκέλη. Πρώτη διαπίστωση: η αρχή του Ποταμιού είναι με παλιά υλικά δεν φτιάχνουμε το καινούργιο. Συμφωνούμε.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Συμφωνούμε.


ΠΟΛΙΤΗΣ: Και εγώ συμφωνώ και είμαι και εν δυνάμει ψηφοφόρος του Ποταμιού. Αλλά βλέπω τις τελευταίες μέρες τον τελευταίο μήνα παλιά υλικά να συνεργάζονται με το Ποτάμι. Αναφέρομαι: Δρέττα, Θεοχάρης, Τατσόπουλος και τα λοιπά.
Δεύτερον, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές φωτογραφίες σου, με διάφορα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Παπαντωνίου, Δάφνη Σημίτη. Απαντάς.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Τι να απαντήσω;

(o συμμαθητής την ώρα της συζήτησης)
ΠΟΛΙΤΗΣ: Τέλος το δεύτερο σκέλος, ήμουν γρήγορος και ξαφνικός θάνατος.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Πρώτον να σου πω ότι όπως ξέρετε όλοι εγώ είμαι ενεργός δημοσιογράφος από το ’84 λέω τα επίσημα χρόνια. Όπως φαντάζεσαι, έχω φωτογραφηθεί σχεδόν με όλους τους Υπουργούς, σχεδόν με όλους τους Πρωθυπουργούς, με πολλούς ανθρώπους που είναι στη φυλακή, με πολλούς ανθρώπους που είναι στα Πανεπιστήμια.
Δηλαδή όταν κάνεις μια ενεργή δημοσιογραφία και πρωταθλητισμό στη δημοσιογραφία, μιλάς με όλους με τον Καραμανλή, με τον Σημίτη, με τον Παπανδρέου με όλους. Αυτό που δεν μπορούν να βρουν στο διαδίκτυο, είναι μια σχέση που είχα εγώ μετά από τόσα χρόνια -και τα έψαξαν όλα και αν υπήρχε θα το είχαν βρει- 30 χρόνια στη δημοσιογραφία ένα ευρώ από τα κρατικά Ταμεία. Αυτή είναι η μεγάλη απάντηση. Υπάρχει ένα ευρώ από τα κρατικά Ταμεία που να δόθηκε στον Θεοδωράκη; Αν είχε δοθεί, θα το είχαν βρει.
Γιατί ξέρετε και το ξέρουν οι δημοσιογράφοι που είναι εδώ, ότι είναι σύνηθες οι δημοσιογράφοι πέρα από την κύρια δουλειά τους να δουλεύουν και σε ένα γραφείο Τύπου Υπουργού και σε ένα γραφείο Τύπου μιας Γενικής Γραμματείας, να μετέχουν λίγο σε αυτά τα κονδύλια της Βουλής, των Υπουργείων.
Λοιπόν τριάντα χρόνια δημοσιογραφία ούτε ένα ευρώ από τα δημόσια Ταμεία. Αυτή είναι η απάντησή μου ως προς τις φωτογραφίες.
Και βέβαια επειδή μπορεί να το πάθεις και μέχρι εκεί, σε ξέρω τι πονηρό πνεύμα είσαι …


ΠΟΛΙΤΗΣ: Ναι είμαι. Ήμουν πάντα.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν μπορώ να δίνω απαντήσεις για πράγματα που η κοινωνία τα ξέρει και γελάει με αυτά που διαδίδουν. Επιμένουν κάποιοι ότι είμαι συγγενής με τη Δάφνη Σημίτη. Είναι αστείο! Δηλαδή μη με καλείς να λέω τις απλές, που τις ξέρει όλος ο κόσμος. Η οικογένειά μου ξέρεις από πού έρχεται και οι δύο γονείς μου είναι από τα Χανιά. Ο πατέρας μου δεν είχε έρθει πριν, ήταν εκεί. Τι να κάνουμε; Από τη Μάζα Σελήνου από το Δραπανιά Σελήνου, μπορεί να υπάρχουν πολλές συγγένειες και πραγματικά είναι λίγο παράταιρο. Εγώ πίστεψα στην αρχή ότι θα μπορούσαν να πουν ότι είμαι συγγενής της Μαρίκας Μητσοτάκη, θα μπορούσε να δέσει με ένα σενάριο αυτό. Κρητικοί είμαστε, όλοι μια παρέα κάτι μπορεί να βγει από εκεί. Και βγήκαν και είπαν αυτό το εντελώς άστοχο, που γελάει η κοινωνία που με ξέρει. Γιατί το ένα είναι αυτό και το δεύτερο είναι αυτό που ξέρεις εσύ ότι μέχρι τα 17-18 μου, ήμουν εδώ με άλλους θείους, με άλλες θείες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ