Ο Παπανδρέου επιτίθεται στις εταιρείες δημοσκοπήσεων: Θα μετράνε ένα-ένα τα ψηφοδέλτια την Κυριακή - iefimerida.gr

Ο Παπανδρέου επιτίθεται στις εταιρείες δημοσκοπήσεων: Θα μετράνε ένα-ένα τα ψηφοδέλτια την Κυριακή

 Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στις εταιρείες δημοσκοπήσεων έκανε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, αφήνοντας να διαφανεί η ενόχλησή του για το γεγονός ότι φέρνουν το ΚΙΔΗΣΟ εκτός Βουλής.

«Την Κυριακή, εκεί θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή. Σε όσους θέλουν να μας κάμψουν με νούμερα,απαντάμε την Κυριακή, με το 100% του πάθους μας. Ένα – ένα θα τα βρίσκουν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια που οδηγούν το ΚΙΝΗΜΑ στη Βουλή Ένα – ένα» είπε με στόμφο ο Γ. Παπανδρέου από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Με συχνές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρόεδρος του Κινήματος μίλησε στο πάλαι ποτέ «πράσινο νησί»: «Θυμάμαι τον Αντρέα, τον θυμάμαι πάντα στις δύσκολες στιγμές να μας λέει τα λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: "Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;" Πολέμα!» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι«κάθε ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας, για την αυτονομία της πολιτικής, για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και μόνο».

Ο Γ. Παπανδρέου επανέλαβε την άποψή του ότι «κανένα κόμμα - ούτε καν αυτοδύναμο - δεν μπορεί να κυβερνήσει σήμερα, σε αυτή τη συγκυρία, μόνο του». Επικαλούμενος την πρωθυπουργική του εμπειρία, είπε πως «το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες, ευρύτερες συναινέσεις» και προειδοποίησε: «Η χώρα χρειάζεται την επομένη των εκλογών συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων με σοβαρότητα. Όχι περιπέτειες. Όχι αποφάσεις που παίζουν τη χώρα στα ζάρια. Όχι θολά νερά για να μας αγαπάνε όλοι».

Μάλιστα έγινε πιο συγκεκριμένος τονίζοντας: «Όχι συγκυβέρνηση με Σαμαρά, και οποιοδήποτε σχέδιο να περιέχει προοδευτικές δομικές μεταρρυθμίσεις και να τεθεί σε δημοψήφισμα». Κάλεσε τα υπόλοιπα κόμμα που δηλώνουν ανοικτά σε συνεργασίες «αλλά δεν λένε ούτε με ποιούς ούτε με ποιους όρους θα συνεργαστούν» να πάρουν θέση. «Θα δώσουν ψήφο στον Σαμαρά; Θα κάνουν δημοψήφισμα; Οι ψηφοφόροι δικαιούνται να γνωρίζουν τώρα» είπε ο Γ. Παπανδρέου.

Επιχειρώντας να υπερασπιστεί το κυβερνητικό του έργο και την φράση «λεφτά υπάρχουν» ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, το παράδειγμα της κρατικής τηλεόρασης.

«Στην ΕΡΤ που έκλεισαν απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά, στα τέλη του 2009, υπήρχαν ζημιές 120 εκατομμύρια και χρέη 80 εκατομμύρια. Στα τέλη του 2011, μηδέν χρέος στην αγορά και κέρδη 50 εκατομμύρια. Για αυτό λέγαμε λεφτά υπάρχουν αν αλλάξουμε τις δομές» υπογράμμισε.

Κατηγόρησε την στάση των εταίρων μας στην ΕΕ λέγοντας ότι έχουν τις δικές τους, βαρύτατες, ευθύνες. «Δεν μας στήριξαν όπως τους έλεγα στην αρχή. Ματώσαμε για να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη τους» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εχουν ευθύνες και τώρα – γιατί πολλοί ανοίγουν το στόμα τους και δεν ξέρουν τι λένε. Ρίχνοντας νερό στο μύλο των απαράδεκτων σεναρίων για έξοδο από το ευρώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ