Ο Βλαστός και οι γυναίκες του: Σπίτια στη Μύκονο, ακριβά δώρα, εσώρουχα και... εκβιασμοί - iefimerida.gr

Ο Βλαστός και οι γυναίκες του: Σπίτια στη Μύκονο, ακριβά δώρα, εσώρουχα και... εκβιασμοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα εντάλματα σύλληψης αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα για το κύκλωμα που δρούσε μέσα και έξω από τις φύλακες ενώ 4 άτομα έχουν μέχρι ώρας περάσει την πόρτα των φυλακών ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα εντάλματα που πρόκειται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες θα αφορούν πρόσωπα που είτε συμμετείχαν σε εγκληματικές ενέργειες είτε έπαιξαν το ρόλο του «αγγελιοφόρου» των μηνυμάτων του Παναγιώτη Βλαστού μέσα από τις φυλακές.

Τα ακριβά δώρα του Βλαστού στις γυναίκες του

Ο Παναγιώτης Βλαστός ακόμη και μέσα από τις φύλακές φρόντιζε τις γυναίκες που αγαπούσε αφού άλλωστε και εκείνες τον βοηθούσαν. Μάλιστα δεν έλειπαν και οι σκηνές αντιζηλίας αφού οι γυναίκες σκίζονταν στην... ποδιά του! Η «γενναιοδωρία» του ήταν ίσως ένας από τους λόγους που κρατούσε όλες τις γυναίκες κοντά του ίσως βέβαια και ο φόβος.
Όπως λέει στην απολογία της η 37χρονη Μαρία, η φίλη της πρώην ερωτικής του συντρόφου, της Πένυς, ο Βλαστός της έκανε συχνά δώρα ταξίδια, ενώ της είχε νοικιάσει και σπίτι στη Μύκονο! « Μας είχε κάνει δώρο να πάμε διακοπές στην Κρήτη με τα παιδιά μας, η Πένυ είχε πληρώσει και άλλα ταξίδια μας και είχε νοικιάσει σπίτι στη Μύκονο και πήγαινα περιστασιακά», αναφέρει στην απολογία της η γυναίκα που είχε πάρει 16.000 ευρώ για να κάνει μαθήματα πιλότου και να βοηθήσει τον Βλαστό να αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων.

«Εσώρουχα στην Αδαμαντία»

Ο Βλαστός ακόμη και μέσα από τις φυλακές έκανε δώρα στις αγαπημένες του και μάλιστα μέχρι και εσώρουχα. «Με την Αδαμαντία έχω μιλήσει στο τηλέφωνο μία μόνο φορά για να μου δώσει κάποια στοιχεία σχετικά με ένα δώρο εσωρούχων που ήθελε να της κάνει ο Βλαστός», λέει η 37χρονη Μαρία η οποία απολογούμενη αρνείται πως είχε οποιαδήποτε σχέση με όσα της αποδίδονται.

«Δεν γνώριζα την ύπαρξη τέτοιας οργάνωσης, ούτε συμμετείχα στη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος για την απόπειρα απόδρασης κρατουμένου δεν γνώριζα περί διοργάνωσης τέτοιας πράξης ούτε είχε σκοπό να συμμετάσχω. Οταν αντιλήφθηκα ότι η εκπαίδευσή μου στο χειρισμό ελικοπτέρου δεν μου είχε προσφερθεί ως δώρο, όπως θεωρούσα, επειδή ανέκαθεν μου άρεσε ό,τι σχετικό με τις πτήσεις (έχω εργαστεί ως αεροσυνοδός) αλλά πιθανόν για άλλο και ίσως παράνομο λόγο, όχι μόνο δεν την ολοκλήρωσα αλλά απομακρύνθηκα και από το σχετικό φιλικό μου περιβάλλον».

«Η σχέση της τότε φίλης μου και συνεταίρου μου Πένυς με τον Π. Βλαστό» συνεχίζει η Μαρία «άρχισε και εξελίχθηκε σε μία περίοδο που είχα βρεθεί σε μία έντονη και ιδιαίτερα ευάλωτη κατάσταση. Είχα χωρίσει, είχα ένα μικρό παιδί και η δουλειά μου είχε μειωθεί λόγω της κρίσης. Η Πένυ με στήριζε ψυχολογικά και εγώ χωρίς να αναλύσω τί συμβαίνει ανταπέδιδα τη στήριξη με εξυπηρετήσεις. Από τον Οκτώβριο του 2012 διέκοψα κάθε επαφή με την Πένυ, με την οποία μάλιστα ήρθαμε σε ρήξη ενώ οι τηλεφωνικές μου επαφές με το Βλαστό συνεχίστηκαν ως την άνοιξη του 2013 με δική του και μόνο πρωτοβουλία».

«Η Λίτσα λέει ψέμματα»

Απολογούμενη στους ανακριτές διαφθοράς η πρώην ερωτική σύντροφος του Βλαστού, Πένυ επαναλαμβάνει όσα έχει καταθέσει και στις προανακριτικές της καταθέσεις και αρνείται τις κατηγορίες.
«Για το όπλο που φέρομαι ότι έδωσα στο Βλαστό το Νοέμβριο του 2011, γνωρίζω από τον ίδιο ότι του το πέταξαν στην αυλή της φυλακής. Δεν έδωσα εγώ το πιστόλι στο σωφρονιστικό υπάλληλο για να το δώσει στο Βλαστό. Δεν θα ρίσκαρα κάτι τέτοιο, έχω ένα παιδί. Είχα ξεκαθαρίσει στο Βλαστό από την αρχή της γνωριμίας μας ότι λόγω της στέρησης ελευθερίας που είχα από τα 19 μου και λόγω του παιδιού μου που το μεγαλώνω μόνη μου, χωρίς βοήθεια, δεν θέλω να με ανακατέψει ποτέ σε κάτι που θα στερηθώ πάλι την ελευθερία μου. Και εκείνος μου είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει πολλές ερωτήσεις γα τις δραστηριότητές του."

Όσο για τη Λίτσα υποστηρίζει ότι λέει ψέμματα γιατί δεν την είχε υπερασπιστεί σε δικαστήριο. «Επειδή τα τελευταία δύο χρόνια δεν είμαι στην παρέα αυτή με βάση αυτά που διάβασα ότι έχει πει η Λίτσα Βλαστού, πιστεύω ότι τα 250.000 ευρώ όντως του τα πήρε του Π. Βλαστού και επειδή κατάλαβε εκ των υστέρων από ποιόν έκλεψε και φοβήθηκε πάρα πολύ για τις συνέπειες της πράξης της και για να μην στερηθεί τα 250.000 ευρώ έπρεπε να βρει ένα τρόπο να έχει μια μόνιμη προστασία. Οσα λέει για μένα τα οποία είναι ψευδή, τα αποδίδω στα ότι ήθελε να μπλέξει περισσότερο κόσμο ώστε να γίνει εγκληματική οργάνωση και να βγει αλώβητη. Και ίσως επειδή τότε την είχε πει ψεύτρα».
Η 35χρονη δικηγόρος και σύντροφος του Βλαστού επιμένει πως η εξαδέλφη του βαρυποινίτη θέλει να την εκδικηθεί και γι' αυτό είπε όσα είπε στην αστυνομία.
«Ουδέποτε παρέλαβα είτε από τη Λίτσα είτε από άλλο πρόσωπο χρήματα που δεν αντιστοιχούσαν σε δικηγορικές αμοιβές. Η Λίτσα μου ζήτησε να μεσολαβήσω ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις της με τον Π. Βλαστό. Εγώ της απάντησα ότι το θέμα αφορά αυτούς τους δύο και σε περίπτωση σύγκρουσης καθηκόντων εγώ θα συνεχίζω να υπερασπίζομαι τον Π. Βλαστό. Η σύγκρουση θα μπορούσε να προκύψει από το γεγονός ότι συγκατηγορούμενος του Βλαστού είχε αποκαλύψει την πραγματική της συμμετοχή στην απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων. Είμαι βέβαιη ότι αυτός είναι ο λόγος που η Βλαστού στρέφεται εναντίον μου».

«Ο Βλαστός με χειραγωγεί»

Η πρώην σύζυγος του Βλαστού, Ιωάννα ακόμη και μετά το διαζύγιο της με τον Βλαστό δεν κρύβει ότι ακόμη και σήμερα εξαρτάται συναισθηματικά από αυτόν. «Η εμπλοκή μου στη συγκεκριμένη υπόθεση οφείλεται στο ότι ο Βλαστός καταφέρνει και εκμεταλλεύεται τα συναισθήματά μου για αυτόν και με χειραγωγεί».

«Φοβόμουν τον θάνατο»

Η μητέρα συγκρατούμενου του Βλαστού που κρίθηκε ήδη προφυλακιστέα αρνήθηκε την κατηγορία, ότι δηλαδή παρέδωσε έξω από το φούρνο «Χωριάτικο» το ποσό των 2.000 ευρώ στον F.Τ ως αμοιβή για την τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι της Λίτσας. Η κατηγορουμένη αναφέρει στην απολογία της «Αρνούμαι την κατηγορία. Ποτέ δεν έδωσα χρήματα γιατί δεν είχα πάρει από πουθενά χρήματα για να δώσω. Ο Βλαστός μου είχε πει στο δικαστήριο στις 12.1.2015 ότι θα με έπαιρνε κάποια κοπέλα τηλέφωνο για να μου δώσει κάποια χρήματα για να τα δώσω σε κάποιον Αλβανό, που ήθελε να βοηθήσει. …Δεν θυμάμαι αν ο Βλαστός μου το είπε στο δικαστήριο ή τηλεφωνικώς ότι «θα πας στο φούρνο Χωριάτικο στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 13.00 και εκεί θα είναι κάποιος Αλβανός και θα ζητήσει τη Χριστίνα». Μου είπε «δε χρειάζεται να ξέρει το πραγματικό σου όνομα και το αυτοκίνητο σου». Πήγα γύρω στις 13.00 και φορούσα όλα κόκκινα. …Εγώ δεν είχε πει στο Βλαστό στο τηλέφωνο ότι δεν έχω μαζί μου τα χρήματα και ότι δεν μίλησα με μια κοπέλα για να μη βρω το μπελά μου. Δεν είχα κανένα τηλέφωνο ούτε του Βλαστού, ούτε του Αλβανού για να επικοινωνήσω μαζί τους. Όταν πέρασε λίγο η ώρα αφού ρώτησα έναν άσχετο αν περιμένει τη Χριστίνα, σηκώθηκα και έφυγα. Όταν έφτασα πλέον στο Περιστέρι μου τηλεφώνησε ο Βλαστός και του είπα ότι δεν ήρθε ο άνθρωπός. Με παρακάλεσε και γύρισα πίσω. Δεν μπορούσα να αρνηθώ από φόβο και υποχρέωση. …Ήρθε ένας νεαρός και μου είπε ότι περίμενε ότι περίμενα τη Χριστίνα και περάσαμε απέναντι στο αυτοκίνητό μου….Μου είπε ότι τον έστειλε ο φίλος και εγώ του είπα ότι δεν έχω τίποτα να του δώσω. Μετά εγώ έφυγα, δεν έχω συμβάλλει σε τίποτα άλλο… Ο Βλαστός ήταν συγκρατούμενος με τον αδελφό μου ….με αποκαλεί «Βίκυ,Βικάκι, Βικούλα» γιατί έτσι μιλάει έτσι σε όλους είναι το στυλ του».

Ανακριτής: «Ήταν κάτι σαν ραντεβού στα τυφλά; Ποιο το νόημα του ραντεβού; Του δώσατε κουλουράκια από το «Χωριάτικο»;

Απάντηση: «Δεν του έδωσα τίποτα. Το νόημα του ραντεβού ήταν ότι πήγα αναγκαστικά μετά τις πιέσεις του Βλαστού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ