Βαρουφάκης: Με χρεωστική κάρτα θα δοθεί η βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ στους αναξιοπαθούντες - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Με χρεωστική κάρτα θα δοθεί η βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ στους αναξιοπαθούντες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των αστέγων, των εχόντων οικονομική δυσκολία και όσων είναι εκτός του συστήματος ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, όπως παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, ανέπτυξε ο υποψήφιος βουλευτής της Β' Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης κάνοντας μάλιστα και μια αποκάλυψη για το πώς αυτή θα δοθεί.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα μοιραστεί η βοήθεια αυτή, ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι αυτό θα γίνει με μια χρεωστική κάρτα με την οποία κανείς π.χ άστεγος, δεν θα ντρέπεται να μπει στο σούπερ μάρκετ και να προχωρήσει σε αγορά. Μάλιστα, στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η κάρτα αυτή δεν είναι ένα απλό σχέδιο αλλά μια «δουλεμένη ιδέα» που θα μπορούσε να αφορά όλους τους πολίτες για να μην στιγματίζεται κάποιος ως άστεγος και θα μπορούσε να επεκταθεί και στον τομέα της υγείας αντί για βιβλιάρια ή στις συναλλαγές με το δημόσιο αντί της αστυνομικής ταυτότητας. «Αυτό όμως θα φέρει και έσοδα, διότι η κατανάλωση θα κάνει πιο εύκολη την πληρωμή των φόρων από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επίσης των επιχειρήσεων παροχής ενέργειας κ.α. Αυτή η ‘’ κάρτα πολίτη’’ θα μπορεί να δώσει μια ‘’ ανάσα’’ ακόμη και σε αυτούς που θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν διάφορες υπηρεσίες υγείας, που μπορεί να έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Β' Αθηνών εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα χρειαστεί περίπου 1 δισ. ευρώ το χρόνο για τη βοήθεια αυτή η οποία θα αφορά στην αγορά των αναγκαίων τροφίμων και την ελάχιστη ενεργειακή κάλυψη για νοικοκυριά που είναι χωρίς ρεύμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ