«Η αρκούδα και το βατραχάκι» το τελευταίο έργο του εκλιπόντα Γιάννη Κοντού - iefimerida.gr

«Η αρκούδα και το βατραχάκι» το τελευταίο έργο του εκλιπόντα Γιάννη Κοντού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οταν δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο, έδωσε για συντροφιά τα ζώα, οικόσιτα και άγρια. Τα ζώα θέλουν φροντίδα και αγάπη. Γι αυτό κι εγώ μαζί με τον ζωγράφο Αλέκο Φασιανό, κάναμε ένα βιβλίο με θέμα μια τρυφερή σχέση μιας αρκουδίτσας κι ενός βατραχάκου, με περιβάλλον το δάσος. Και τα άλλα τρία βιβλία μου έχουν θέμα τα ζώα με ζωγράφους το Δημήτρη Μυταρά, τον Αλέκο Φασιανό και το Φαίδωνα Πατρικαλάκη. Δίνουμε στο παιδί παραμύθια που το οδηγούν στην αγάπη για τα ζώα. Παράλληλα, το παιδί μαθαίνει τις κλιματολογικές αλλαγές των εποχών στο δάσος. Ακόμα, τη χειμερία νάρκη των δυο πρωταγωνιστών και την άνοιξη που φέρνει η ζωή και τα χρώματα».Αυτά έγραφε ο σπουδαίος ποιητής Γιάννης Κοντός, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 72 ετών νικημένος από την επάρατη νόσο.

Το βιβλίο «Η αρκούδα και το βατραχάκι» εκδόθηκε πριν από δύο ημέρες από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος», ενώ ο εκδοτικός οίκος τον αποχαιρετάει με ένα απόσπασμα από το βιβλίο του.

«Και ήρθε ο χειμώνας. Οι δύο φίλοι μας βρήκανε τις νέες φωλιές τους. Ξάπλωσε η αρκουδίτσα, η Τασία, στη σπηλιά, βολεύτηκε και την πήρε ο ύπνος. Ο Κάρολος, το βατραχάκι, βρήκε την πέτρα του -είχε και λίγο λάσπη- χώθηκε και αυτός από κάτω και τον πήρε ο ύπνος».

«Η αρκούδα και το βατραχάκι» το τελευταίο έργο του εκλιπόντα Γιάννη Κοντού | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Κοντός ποιητής βιβλίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ