Τα μυστικά για μια καλή σάλτσα μπολονιέζ

Η αγαπημένη συνταγή εκατομμυρίων ανθρώπων.


Το καλύτερο κρέας για τη μπολονιέζ είναι τα πολλά κρέατα: μοσχάρι και χοιρινό μαζί. Αν βρείτε βοδινό και μοσχάρι, πάρτε λίγο κιμά και από τα δύο. Η συνταγή απαιτεί αρκετά υλικά, αλλά είναι πολύ απλή, πιστέψτε με.


Υλικά

  • 200 γραμμάρια κιμά μοσχάρι
  • 200 γραμμάρια κιμά χοιρινό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλαδιά σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές σάλτσα τομάτας
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί, ποιοτικό
  • 1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 1 φλυτζάνι γάλα (ναι, γάλα! Βάλτε το και μη μιλάτε, το απαιτούν οι Ιταλοί σεφ)
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 του φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
  • Τυρί παρμεζάνα για τρίψιμο στο τέλος

Εκτέλεση

Τρίψτε όλα τα λαχανικά μαζί σε ένα μίξερ. Κάπως έτσι:

  • Βάλτε τα σε μια καλή κατσαρόλα ώσπου να μαυρίσουν, όχι να καούν
  • Οταν φύγουν όλα τα υγρά, προσθέστε τα κρέατα
  • Γυρίστε τα λαχανικά με το κρέας στην κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου. Να φύγουν τα υγρά, να έρθουν τα αρώματα
  • Προσθέστε κρασί, ζάχαρη, μπαλσάμικο, γάλα, αλάτι, πιπέρι. Αφήστε τα να ξεδώσουν για 10 λεπτά και προσθέστε τις ντομάτες, σάλτσα και ολόκληρες, όπως είπαμε
  • Προσθέστε ένα ποτηράκι νερό ή και μισό, ό,τι λείπει
  • Κλείστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μείγμα για άλλα 20 λεπτά
  • Αφήστε το λίγο να «σταθεί» μόλις το βγάλετε
  • Περιττό να σας πω ότι πρέπει ήδη να έχετε μαγειρέψει τα μακαρόνια (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πένες, ό,τι υπάρχει)
  • Σερβίρετε με άφθονη παρμεζάνα και πιείτε άφθονο κόκκινο κρασί, το ζητάει η συνταγή!

Υ.Γ. Μπορείτε να αφήσετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 5 ημέρες. Βράστε καινούρια μακαρόνια και απολαύστε τα ζουμερά και φρέσκα πολλές φορές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σάλτσα Μπολονιέζ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ